Piticul tău e pus pe șotii? Nu te înfuria dacă debordează de energie și te provoacă la tot felul de jocuri, întreceri sau îți atribuie rolurile unor personaje de desene animate pe care le îndrăgește cel mai mult! Activitățile recreative îl relaxează, dar în același timp, îl ajută să-și dezvolte gândirea, să-și îmbunătățească vocabularul, să fie mai ascultător și mai sociabil.

Micul actor 

Până la vârsta la care devine școlar, copilul este fascinat de jucării, povești cu animăluțe, zâne, prinți și prințese și de mult iubitele desene animate. Profită de acest lucru și provoacă-l la discuții legate de personajele lui preferate. Chiar dacă nu găsești nimic interesant într-o activitate de acest gen, puștiul tău va fi încântat să poarte conversații reale cu tine ca părinte și să vă transpuneți în personajele pe care le adoră. Intră în joc și „debutează” împreună cu piticul într-un film de desene animate.  Regizați împreună un episod și permi­te-i să fie actorul care deține cel mai important rol, cel al eroului principal. Încurajează-l să dea frâu liber imaginației, să fie cât mai creativ și să-și dezvolte vocabularul. În plus, încercările repetate de a vorbi corect va grăbi pronunția clară a cuvintelor. 

Prof’ul de biologie 

Natura reprezintă una dintre cele mai ­mari atracții pentru cei mici. Dimineața și seara pe răcoare, fă-ți timp și ia-ți micuțul la o plimbare în­tr-un parc sau în orice loc în care vă puteți distra de minune în aer liber și atribuie-i rolul micului profesor de biologie. Spune-i să adune pietricele, frunze, ramuri rupte de copaci etc. și să le bage în rucsac pentru a le transporta acasă. Apoi cere i să-ți vorbească despre noile lui achiziții. Lasă-l să ți le descrie, să-ți spună tot ce poate despre forma și dimensi-unile lor, de unde provin, cum s-au format, cum a reușit să și le însușească.