Îmi propusesem să nu mai mir deloc de ceea ce se întâmplă în România, dar, se pare că este imposibil. Spectacolul jalnic, penibil și ieftin oferit de Antenele lui Voiculescu, în cârdășie cu oameni cu funcții importante în stat, mă lasă, din nou, cu gura căscată. Că televiziunile lui Felix sunt o cloacă plină de lături în care se scaldă ziariști fără scrupule și bun simț, precum Gâdea, Grecu sau Badea mă convinsesem de mult și mă resemnasem cu această realitate. Libertatea de exprimare scăpată din lesa bunului simț și a deontologiei profesionale naște și astfel de monștri. Este o situație pe care trebuie să o acceptăm, fără remușcări, în numele democrației. În fond, poți să ignori astfel de manifestări, care numai liberă exprimare nu pot fi numite, apăsând butonul telecomenzii. Dar, când vezi o șleahtă de politicieni făcând front comun, cu o pungășie ieșită din comun, împotriva aplicării unei hotărâri judecătorești, deja realizezi că totul se transformă în ceva mult mai periculos! Mai exact, în anarhie. Pentru că asta rezultă atunci când oameni aleși să conceapă legi și să vegheze la respectarea lor se ușurează copios pe cele mai elementare reguli ale statului de drept, în numele unei așa-zise libertăți de exprimare. În cazul Antenelor, lucrurile sunt simple. Nici gând ca ANAF-ul, venit să pună în aplicare o hotărâre judecătorească, să-și fi propus să bage pumnul în gură oneștilor ziariști de la Antena 3. Dovada? Aceștia au continuat să manipuleze cu nerușinare opinia publică și să se dea de ceasul morții că nu sunt lăsați să se exprime liber, fără să-i împiedice nimeni. Mai mult, se cunoștea de un an și jumătate decizia justiției, deci și fatalitatea, într-un final, al punerii acestei decizii în aplicare. Dar, în perioada amintită, ANAF nu a mișcat un degețel, pentru că anteniștii se aflau sub protecția primului ministru de atunci, Victor Viorel Ponta. Realizați cât de putred este acest stat, dacă șeful Executivului se poate pune de-a „răscotorul” la o hotărâre judecătorească? Nu spunea ’mnealui că nu se atinge nimeni de Antene, cât este el premier?

Nici prietenii săi nu sunt acum mai prejos. Dar de la de-alde Tăriceanu și Dragnea nu mă așteptam la altceva. Iohannis, însă, recunosc, a fost o surpriză totală. Nu mă așteptam să dea cu mucii în fasole în asemenea hal, doar dacă cumva consilierul Mihalache, prietenul Gâdei de la Antena 3, nu l-o fi îmbrobodit. Dar, și în cazul în care a fost manipulat și în cel în care declarațiile sale s-au înfiripat în mintea sa teutonă, Iohannis dă o dovadă crasă de consecvență în declarații. Rezultatul? A fost taxat copios de susținătorii săi. Penibil! Atât le-au trebuit lui Gâdea & comp.! Circul mediatic grețos organizat de aceștia în ultimele zile le-a provocat vomă celor care înțeleg ce se întâmplă, de fapt. Ce probă mai concludentă a lipsei de deontologie a șobolanilor lui Voiculescu poți găsi decât privind maniera în care au încercat să-și mintă publicul difuzând o declarație a Codruței Kovesi scoasă din context și titrând apoi pe ecran că șefa DNA susține că Antenele nu trebuie executate de ANAF. Ce se întâmplă, este trist. Singurul care a avut o atitudine cât de cât corectă a fost premierul Cioloș. În rest, dezastru pe toată linia! Justiția a fost, din nou, terfelită cu nerușinare!

P.S.: Potrivit unui reprezentant al IPP, emisiunea lui Gâdea nu este realizată în sediul care trebuie evacuat, ci în altă locație…