O insulă a culturii în Târguşorul Brâncovenilor

Cea de-a doua ediție a Kulturestock Mogoșoaia a debutat pe 1 mai, sub Stejarul artei din Târgușorul Brâncovenilor și, timp de patru zile, mii de vizitatori ai parcului s-au bucurat și de surprizele pregătite de Primăria Mogoșoaia, organizatoarea evenimentului.

”O insulă a culturii”, ne-a declarat Ștefana Mireț, responsabil cu re­lațiile publice din cadrul Primăriei Mogoșoaia, care a adăugat: ”Ne-am gândit să fie o alternativă la tot ce înseamnă vacanță la mare sau la munte și, mai ales, să ajungem la mai multe categorii de public. Copiii, spre exemplu, văzând piesele de teatru, să fie stimulați pe zona educațională, pentru că, fiecare piesă de teatru a fost aleasă în funcție de subiectele pe care le abordează. Joi au învățat, de exemplu, despre cât de bine și sănătos este să mănânce fructe și cât de important este să dezvolte sentimente de prietenie, nu să se joace toată ziua pe tabletă, iar vineri au discutat despre jucării, despre cum să te joci, și cum să împarți jucăriile. Sâmbătă și duminică, am mers pe ideea de basme, pentru că, atunci când le arăți copiilor și imaginea vizuală a unui basm, le va fi mai ușor să se îndrepte mai mult și mai cu plăcere spre citit, să-și dezvolte creativitatea”.

Concret, programul ce­­lei de-a doua ediții a Kulturestock a cuprins teatru pentru copii (Elefănțelul curios, Cavalerul jucăriilor, Povestea porcului sau Scufița Roșie), dar a încântat privitorii și ascultătorii și cu muzica Angely’s Orchestra. ”Am avut ­ideea de orchestră și cocktail muzical, adică să explicăm ce înseamnă muzica, pornind din 1900 și până în zilele noastre, și am încercat ca, în afara atmosferei create, să li se ofere copiilor diferite informații de­spre muzica din epocile respective, mergând până în prezent”, ne-a explicat Ștefana Mireț.

Impresii de final

”Mă bucur să văd că au venit spectatorii de anul trecut, pe care i-am cultivat și au continuat relația cu noi și care ne-au trimis în mod constant mail-uri cu întrebări de­spre când va începe festivalul. E foarte frumos să vezi că ai început cu zeci de persoane, care apoi și-au adus prietenii și acum sunt câteva sute. S-a creat o comunitate culturală importantă”, a spus responsabilul PR al Primăriei Mogoșoaia.

Kulturestock va continua și week-end-ul viitor. De fapt, până pe 15 octombrie, în fiecare sfârșit de săptămână, în Parcul Brâncovenesc vor fi organizate diferite activități culturale. (C.I.)