Prin ordinul prefectului județului Ilfov, vineri, 23 octombrie, la ora 14.00, au fost convocați, în sala de festivități a Școlii Primare Nr. 2 din localitate, consilierii locali aleși pe 27 septembrie 2020 și validați de către Judecătoria Cornetu, pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local Berceni.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 522, ediția print

Din cele 15 mandate de consilieri locali atribuite comunei Berceni, 14 au fost validate (mandatul lui Gheorghe Covrigea a fost invalidat, acesta fiind ales primar și renunțând la funcția de consilier local), iar la evenimentul de vineri au fost prezenți fizic 13 consilieri locali, o persoană fiind în izolare (Florin Radu) și depunând jurământul prin video-call.

Astfel, în prezența subprefectului Andrei Scutelnicu și a secretarului general al comunei Berceni, Gheorghe Haiducu, întrunirea a debutat cu intonarea Imnului Național, după care a fost stabilit decanul de vârstă care să conducă ședința, în persoana consilierului local Ionel-Lucian Dumitrescu, iar doi dintre cei mai tineri consilieri – Daniel Alexandru și Andreea Florentina Manea – au fost invitați să se alăture prezidiului.

În ordine alfabetică, consilierii validați au depus jurământul cu mâna pe Biblie și pe Constituția României, iar noua com­ponență a Consiliului Local Berceni este următoarea: Daniel Alexandru (ASL-PSD), Costin-Adrian Drăgan (PNL), Ionel-Lucian Dumitrescu (Alianța USR/PLUS, PLUS), George Ene (PNL), Claudiu-Ștefan Ilie (PNL), Constantin Lupescu (PNL), Andreea Florentina Manea (PNL), Teofil Iulian Nae (PNL), Viorel Petcu (Alianța USR/PLUS, USR), Alexandru Pîrvu (ASL-PSD), Florin Radu (ASL-PSD), Marian Stan (ASL-ALDE), Mihai Valentin Șișu (Asl-PSD) și Marius Țîncă (PNL).

După constituirea noului Consiliu Local Berceni, a venit rândul primarului ales (Gheorghe Covrigea, ASL, al cărui mandat a fost validat de instanță, prin hotărâre definitivă) să depună jurământul. Menționăm aici că în locul lui Gheorghe Covrigea în CL Berceni va intra următoarea propunere a ASL, Leontin Daniel Vrăjitoru, care va depune jurământul în cadrul primei ședințe a CL Berceni. În aceeași ședință, prin vot secret, cu majoritate absolută, se va alege din rândul membrilor Consiliului Local Berceni, la propunerea primarului sau a consilierilor locali, viceprimarul comunei. Iar pentru că reprezentarea politică în cadrul CL Berceni este de 7 consilieri locali PNL, 6 ASL și 2 USR/PLUS, pentru o reprezentare și mai puternică a majorității, zilele trecute a fost anunțată încheierea unui protocolul de colaborare între USR/PLUS și PNL Berceni, document care stabilește că ”în cadrul colaborării părților pe durata mandatului 2020-2024, Alianța USR/PLUS acordă votul de încredere în CL Berceni candidatului PNL, George Ene, pentru funcția de viceprimar”.

La finalul ședinței, primarul comunei Berceni a declarat că speră că procedura desfășurată să nu reprezinte doar o formalitate, ci să reprezinte o promisiune sinceră a tururor celor care au jurat, în fața cetățenilor care i-au votat, care așteaptă fapte, nu vorbe și neînțelegeri. 

”Vă sugerez să lăsam orgoliile de o parte și să punem pe primul loc interesul cetățenilor, care au așteptări de la noi toți”.