Pentru că este magic, Moș Nicolae nu s-a lăsat întimidat de pandemia de coronavirus și a venit, conform tradiției, cu daruri pentru copiii sportivi din Buftea. Cu sprijinul primarului Gheorghe Pistol și al Consiliului Local, Moș Nicolae a reușit să ofere aproape 500 de cadouri.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 528, ediția print

Festivitățile cu care ne-am obișnuit în anii precedenți și care se desfășurau în moderna Sală de Sport a Liceului Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu” nu au mai putut fi organizate, din păcate, din cauza pericolului generat de pandemia de coronavirus și a restricțiilor. În anii trecuți, la început de decembrie, aveam bucuria de a asista la un eveniment aparte, special organizat în așteptarea lui Moș Nicolae, în cadrul căruia, micii sportivi făceau demonstrații, în funcție de disciplina practicată, spre marea bucurie a părinților, bunicilor, fraților, surorilor sau prietenilor invitați. Harnicul Moș nu a vrut să cedeze pericolelor epidemiologice și, cu respectarea deplină a măsurilor de siguranță, și-a îndeplinit misiunea. Ajutat de primarul Gheorghe Pistol, timp de două zile, Moș Nicolae s-a plimbat pe la toate cele opt puncte de antrenament ale copiilor legitimați la una dintre cele 15 discipline sportive ale Asociației Clubului Sportiv de Sănătate ”Voința” Buftea. 

Asociația Club Sportiv de Sănătate Voința Buftea a fost înființată în anul 2012, cu sprijinul primarului Gheorghe Pistol și al Consiliului Local Buftea. În prezent, există 15 discipline sportive, iar sutele de copiii înscriși la diferite ramuri se antrenează cu titlu gratuit la fotbal, karate, dans sportiv, kick boxing, tenis de câmp, jiu jitsu, baschet, sambo, fitness, gimnastică, atletism, scrimă, șah, lupte, tae bo. 

Palmaresul a crescut de la an la an, însemnând sute de cupe, medalii și diplome obținute la competiții sportive interne și internaționale, iar orașul Buftea se poate lăuda cu numeroși campioni naționali, europeni și vicecampioni mondiali. Pandemia a oprit momentan frumoasa poveste competițională, dar cu toate acestea tinerii sportivi, cu sprijinul instructorilor lor, s-au străduit să participe la antrenamente, în număr redus însă, pentru a păstra legătura cu sportul.

Daruri speciale pentru sportivi adevărați

”De fiecare dată, ziua de Moș Nicolae este sărbătorită la Buftea printr-o defilare a fiecărei discipline sportive, dar astăzi, pentru că nu ne permite realitatea pandemică, nu facem decât să trecem pe la sălile de sport unde copiii își desfășoară antrenamentele, să le lăsăm un mic dar din partea Moșului. Ca număr au fost realizate 450 de pungi, bineînțeles toate au conținut și un echipament sportiv, însemnând un trening adecvat fiecărei discipline. Toți copiii au îndrăgit cadoul Moșului și au promis, cu prima ocazie, când timpul ne va permite, că vor demonstra că în această perioadă ei au muncit și muncesc în continuare, pentru a ține ștacheta ridicată, așa cum ne-au obișnuit la Buftea”, ne-a declarat primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol. Edilul ne-a spus că sunt și mulți copii, care în această perioadă au rămas acasă pentru că părinții și-au dorit să îi protejeze. Ca întotdeauna, însă, Moșul stă în umbră, dar se asigură ca cei mici să primească ceea ce își doresc. 

”Important este că toți micii sportivi s-au bucurat de cadouri, iar la final s-a făcut și o fotografie de grup pentru această zi frumoasă pe care noi o respectăm”, ne-amai spus primarul Gheorghe Pistol.

Ion Tatulică, președintele ACSS ”Voința” Buftea, ne-a spus, la rândul său, că în fiecare an, asociația are grijă de fiecare copil al său, cu ajutorul lui Moș Nicolae.  ”Și în acest an, primarul s-a implicat foarte mult  pentru ceea ce s-a întâmplat în această zi, pentru că fiecare copil care face parte din club a primit câte un trening care o să rămână al său, plus dulciuri. Am început încă de ieri (n.r. joi, 3 decembrie) cu două grupe de fotbal 2004-2005, antrenor Sorin Nuță, apoi vineri au continuat cu 2006-2007, grupa valorică a prof. Ion Mihai, apoi grupa 2008-2009, antrenor Andrei Dumitrescu. Iar seara se încheie cu grupa 2005-2006, antrenor Roberto Petre. Bineînțeles că Moșul a trecut apoi și pe la toate celelalte discipline sportive ale ACSS Voința Buftea.

Pregătiri pentru Moș Crăciun

Cum era de așteptat, la Buftea, mai mult ca sigur că toți copiii cuminți vor primi cadouri și de la Moș Crăciun. Primarul Gheorghe Pistol ne-a dezvăluit, din surse sigure, că pentru sărbătorile de Crăciun se fac pregătiri în țara spiridușilor pentru fiecare copil, bineînțeles făcându-se diferența băiețel sau fetiță, cu câte un mic cadou, format dintr-un puzzle, cărți de citit, cărți de scris, colorat și bineînțeles dulciuri. Edilul a aflat că Moșul a pregătit 2.000 de cadouri pentru cei mici.

Sănătate și performanță

Asociația sportivă „Voința Buftea” a luat ființă în luna august a anului 2012, având ca scop organizarea și dezvoltarea sportului în oraș, fiind susținută de Consiliul Local și Primăria Buftea. „AS Voința Buftea” s-a ocupat de organizarea cursurilor de inițiere și performanță pentru sute de copii și juniori, toți din orașul Buftea. La data de 6 iunie 2016, „AS Voința Buftea” s-a transformat în ACSS VOINȚA BUFTEA, adică din asociație în club sportiv, ceea ce lărgește orizonturile mișcării sportive. Începând cu luna iunie a anului 2016, ACSS Voința Buftea (Asociația Club Sportiv de Sănătate „Voința” Buftea) poate participa la toate competițiile sportive naționale și internaționale, datorită statutului său de club sportiv, depășind aria locală, județeană sau chiar zonală, la care o obliga vechiul statut. Obiectivele principale ale ACSS Voința Buftea rămân promovarea, propagarea, dezvoltarea și practicarea sportului de masă, fără a ocoli sportul de performanță.