Maladia secolului se tratează cu succes în România

Veşti bune pentru românii diagnosticaţi cu diverse tipuri de cancer! Dacă până nu demult, doar cei cu dare de mână care ajungeau la tratament în străinătate aveau şansa de a supravieţui maladiei secolului, acum orice pacient îşi poate prelungi viaţa urmând o terapie la standarde internaţionale. Centrul de Radioterapie Amethyst oferă servicii de calitate înaltă, la preţuri mult mai mici decât în clinicile de profil din străinătate şi concurează cu brio cele mai dotate centre specializate din Austria, Franţa, Turcia sau Germania.

Unitatea medicală a fost deschisă recent, în comuna Otopeni, din judeţul Ilfov. Clinica reuneşte specialişti cu renume internaţional în chimioterapie şi radioterapie, echipamente ultra moderne şi expertize întreprinse de oameni de ştiinţă pentru a oferi siguranţă de cinci stele tuturor bolnavilor care-i trec pragul astfel încât, aceştia să se simtă cât mai confortabil. În locul sălilor reci şi neprimitoare întâlnite în multe dintre spitalele de stat, la Centrul de Radioterapie Amethyst de la Otopeni, suferinzii sunt trataţi în cabinete de specialitate cu lumini ambientale viu colorate, cu muzică liniştitoare în surdină, pe fundal. Medici specializaţi în radioterapie, chimioterapie, fizicieni, tehnicieni şi asistenţi, un psiholog cu o vastă experienţă în lucrul cu bolnavii fac tot ce le stă în putinţă pentru a salva vieţi. 

Servicii medicale personalizate

Specialiştii de la Centrul de Radioterapie Amethyst oferă pachete de servicii medicale personalizate în funcţie de planul de tratament stabilit în cadrul comisiei oncologice. Pacienţii beneficiază de proceduri de radioterapie curativă, radioterapie paliativă, ortovoltaj, chimioterapie, precum şi de consiliere psihologică şi terapia durerii. “La noi se vine doar cu trimitere de la medicul de familie. Când ajunge aici, pacientul trebuie să aibă deja diagnosticul de cancer stabilit de specialist. Avem ambulatoriu de oncologie. Oferim consultaţii specializate în domeniu, spitalizare de zi, chimioterapie cu substanţe preparate în farmacia proprie”, susţin reprezentanţii centrului medical. 

Aparat ultramodern ce reduce riscurile și reacţiile adverse

Tehnologia Elekta VMAT, un aparat ultra-modern şi extrem de performant a ajuns pentru prima dată în ţara noastră. Împreună cu Softul SmartArc, aceasta le permite specialiştilor să aplice o formă de radioterapie mult mai sigură şi mai eficientă, cu riscuri şi reacţii adverse mult reduse faţă de radioterapia convenţională, folosită până acum în clinicile din România. Cu ajutorul aparatului minune, în timpul tratamentului, medicii vizualizează volumul tumoral ţintă şi ajustează terapia astfel încât doza de radiaţie administrată tumorii să fie cea dorită şi, totodată, expunerea ţesuturilor sănătoase să fie minimă. De aici rezultă și riscul scăzut al producerii unor tumori secundare. Potrivit specialiştilor, şedinţele de tratament se reduc până la 5-7 minute (durata iradierii fiind de numai 2-4 minute), ceea ce creşte semnificativ confortul pacienţilor. Chiar şi în cazul pacienţilor care nu pot menţine mult timp poziţia pe masă, precizia iradierii rămâne neafectată.  

320 de lei sesiunea de radioterapie suportată de CAS

Deşi, serviciile oferite şi condiţiile de spitalizare sunt net superioare celorlalte centre din România, înscriindu-se în conceptul unităţilor medicale de calitate la standarde europene, costurile sunt mult mai mici decât în clinicile de profil din alte state. 

Pacienţii urmează apro­ximativ 30 de sesiuni de radioterapie, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) plătind suma de 320 de lei pe sesiune. La Amethyst Otopeni costul tratamentului variază între 5.000 şi 7.000 de euro în timp ce, în centre din străinătate similare terapia pacienţilor cu afecţiuni oncologice se ridică la sume mari, de 10.000 – 15.000 de euro.   

Tipuri de tumori tratate la Amethyst 

 

 •  Cancer de col uterin
 •  Cancer bronhopulmonar 
 •  Cancer de sân 
 •  Cancer de colon 
 •  Cancer de prostată 
 •  Cancer de esofag  
 •  Cancer de rect 
 •  Cancer la pancreas 
 •  Cancer la stomac
 •  Cancerele de la nivelul nasului, gâtului sau urechilor 
 •  Sarcoame osoase și părţi moi 
 •  Tumori ale sistemului nervos și periferic Limfoame Hodgkin și Non – Hodgkin.