Perioada alegerilor locale face ca, în multe localități din Ilfov, să apară situații de mai mare râsul. Circul îl fac candidații la funcția de primar, iar aici o să ne referim la comuna Domnești, localitate în care am găsit pe „Nimeni” la primărie. Actualul primar nici nu mai calcă prin instituție, vicele e în campanie electorală dar cea mai ha-ioasă chestie am văzut-o citind listele cu candidații la primărie și listele de consilieri ale acestora. Mai precis, candidatul Daniel Iovănescu, acum PSD-ist, și-a luat consili-eri toți membrii familiei, adică mamă, tată, fini. Restul, foștii colaboratori ai actualului primar, lucru care, după cum veți vedea în continuare, a inflamat rău spiritele în Domnești. Pornind de aici, am luat comuna la pas să vedem ce mai zice votantul.
Și acum începe telenovela. Nea Ionel, un pensionar mai hâtru ne povestește ce s-a mai întâmplat în Domnești legat de campania electorală.” Circ tataie, să fi fost aici acum câteva zile. A ieșit acesta, Iovănescu, să-și facă campanie. Lumea pe aici a aflat că e pe mână cu Pâinică (n.red. acutua­lul primar, Tudor Gheorghe). E, și să o fi văzut pe Tanța lu Râmboacă, că era să îl păruiască. Știți ce-i striga? ”Daniele, am alergat cu tine la campania ailaltă și acum te ai înhăitat cu comuniștii? Rușine să ți fie!”
După care sare și Florica, cumnată-sa, care îi zice că și-a luat mașină cu banii de la șmecheri. Ce să-ți zic, de râs tată. Așa, ca să înțelegi matale, Pâinică nu mai candidează acum, dar l-a băgat pe fi-su candidat. Dar acesta mic nu prea are șanse și atunci s-a cuplat cu Iovănescu și asta i-a luat consilieri pe toți consilierii PSD-iști, ăia vechi. Lumea normal că e furioasă, asta fiindcă data trecută era PNL-ist iar acum, ca să ia mai multe voturi, crede el, e PSD-ist. Nu-ți mai zic că omul ăsta, chiar da-că are trei facultăți, nu a lucrat nicăieri, doar la primărie consiler, dar și acolo venea la ședințe cu taică-su, care îi zicea cum să voteze. Acu vrea la primărie cu tot nea­mu’, probabil ca să le dea banii înapoi, că el a trăit doar din salariul soției și pensia părinților”, ne-a povestit acesta.
Mergem mai departe și vorbim cu tanti Florica. ”Ce să vă zic, pe acela vechi nu l-a mai vazut nici, Doamne-iartă-mă, Necuratul pe la primărie. Acesta care tot vrea primar, Iovănescu, am auzit că vrea să ne strice tradițiile, adică să nu ne mai lase să tăiem porcii în curte de Crăciun și nici să mai ținem mortul în casă trei zile, așa cum e obiceiul. Cică așa vor ăia , cum le zice UE, uniunea aia europeană. Păi ăia trăiesc aici sau noi?”
Cam asta e atmosfera în Domnești , acum în prag de alegeri. Același camelonism politic și oameni dezamăgiți de promisiunile electorale, ca să nu mai vorbim de can­didați.