1 Iunie cu surprize, la DGASPC Ilfov

De 1 Iunie, și copiii din centrele de plasament din Ilfov au avut parte de o zi specială, în care inocența, bucuria, jocul și distracția s-au împletit armonios. Iar surprizele minunate pregătite de conducerea DGASPC Ilfov s-au ținut lanț și în zilele următoare. 

Dăruind din suflet, primești cel mai frumos cadou, zâmbetul unui copil. Iar surâsul cristalin al copilului lipsit de alinarea familiei îți aduce cea mai mare mulțumire sufletească, te face să te simți om. Cu asemenea emoții de mare bucurie s-au umplut inimile reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov (DGASPC Ilfov), de 1 Iunie, când, sărbătorind copiii pe care-i au în grijă, au retrăit cele mai înalte simțiri sufletești. Fie și numai pentru o zi, ei, cei care se îngrijesc ca acești micuți loviți de soartă să treacă mai ușor prin viață, le-au creat un alt univers, al bucuriei, speranței și viselor împlinite. Au sărbătorit copilăria, în cel mai minunat mod. Ca într-o familie adevărată, din care s-au șters rănile sufletești, iar prietenia și iubirea s-au înălțat mai presus de toate.      

 

O lume minunată… pentru copii

Din dragoste pentru copii, de 1 Iunie, conducerea DGASPC Ilfov a transformat curtea instituției, de la Voluntari, într-un veritabil centru de joacă, unde veselia și distracția au durat ore în șir. Animatori profesioniști au condus copiii instituționalizați într‑o lume plină de culoare, aventură și voie bună. În acorduri muzicale, pe ritmuri de dans și jocuri care pun în valoare frumusețea imaculată a copilăriei, micii îngerași aflați în grija DGASPC Ilfov s-au bucurat de cea mai minunată zi de 1 Iunie, din viața lor. Au avut parte de o zi bogată în evenimente educative, creative și recreative, în clipe unice, pline de iubire, care le-au adus în inimi pură bucurie și care vor dăinui peste ani în mintea și în sufletele lor frumoase.

 

Distracție în pași de dans

În aer liber, pe o vreme la fel de plăcută ca sufletele vesele și curate ale copiilor, parcul de distracții amenajat în ­curtea DGASPC a fost plin. Toboganele gonflabile imense, un impresionant labirint gonflabil supraetajat și o trambulină gonflabilă le-au adus copiilor valuri de distracție. Plini de emoții, printre baloanele multicolore, micu­ții instruiți de un specialist în arta dansului au învățat noi pași de dans. Jocurile i-au stimulat creativ, educativ, aducându-și, astfel, o contribuție importantă în dezvoltarea lor intelectuală și socială. Pictura pe față, pe lângă hohotele de râs, le-a accentuat și sensibilizarea în fața frumosului. Ca la orice aniversare, nu le-au lipsit nici surprizele dulci. Sucurile din fructe, vata de zahăr și popcornul au fost la discreție și pentru toate gusturile.

“Este prima aniversare de 1 Iunie, de asemenea amploare. Pentru prima dată, avem un mare parc de distracții, jocuri cu animatori, dulciuri și răcoritoare de care se bucură toți cei 180 de copii din sistemul rezidențial. Până acum, aniversările lor de Ziua Copilului constau în vizite la Grădina Zoologică sau la alte obiective turistice destinate copiilor, unde puteau admira de la frumusețea naturii până la cele mai valoroase opere de artă. De data asta, ne-am dorit să le oferim mai multe activități în aer liber. Mișcarea e sănătate curată. 1 Iunie, ca zi Internațională a Ocrotirii Copilului, se sărbătorește pe toate meridianele globului, în stilurile caracteristice zonelor. Indiferent de acele zone, trăsătura comună a acestei zile este oferirea de cadouri și de activități deosebite de viața de zi cu zi, precum și oferirea de cadouri celor mici. DGASPC Ilfov nu face notă discordantă vizavi de normalitatea zilei de 1 Iunie și oferă, cu drag, copiilor aflați în sistemul de protecție activități recreative și antrenante, de grup și individual, prin care se marchează sărbătoarea de 1 Iunie. Copiii reprezintă viitorul nostru. Atât din punct de vedere personal și instituțional, în fiecare zi ne îngrijim ca viitorul nostru să fie cât mai bun. Ne străduim, de asemenea ca, prin ceea ce facem, să-i pregătim pentru o integrare eficientă în societatea care, în mod vremelnic și nedrept, i-a privat de normalitate. Prin acțiunile de tipul celei de astăzi, încercăm, și sper să reușim, să eliminăm diferențele dintre copiii aflați sub protecție specială și cei integrați în familie. Toți copiii, deopotrivă, merită să primească ce e mai bun, indiferent de locul unde s-au născut și își trăiesc copilăria. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe copiii noștri!”, ne-a spus Bogdan Pîntea, directorul exectiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov. 

 

O săptămână a copilăriei 

Pentru copiii aflați în grija DGASPC, distracția a continuat și în zilele următoare. Cei trecuți de o șchioapă s-au relaxat și au experimentat o serie de sporturi în aer liber, care le dezvoltă capacitatea de concentrare și spiritul de competiție. Au mers în excursie în cel mai mare și mai sigur parc de aventură din România, Edenland Park, din Balotești. Acolo au avut parte de plimbări cu bicicleta în aer liber, paintball, tir cu arcul, trasee în copaci etc. Au petrecut și multe clipe minunate în compania cailor de la Clubul de Echitație.

În schimbul momentelor de poveste care le‑au înfrumusețat aniversarea, micii sărbătoriți au dăruit îmbrățișări infinite, zâmbete inocente și mai ales, priviri fericite, izvorâte din dulcea lor iubire angelică. La mulți ani, copilărie!