În comuna 1 Decembrie, ziua de 8 Martie nu avea cum să treacă neobservată pentru primarul Petre Gheorghe și consiliul local. Și pentru că o petrecere cade cel mai bine, duminică, 6 martie, 300 dintre doamnele comunei au fost așteptate la restaurantul „La Castani”, pentru felicitări, masă și dans.

Lalele și emoții

Secondat de soția sa, Cristina, și de adminis­tratorul public Tache Păfăleanu, primarul Petre Gheorghe avea emoții deși era la a treia petrecere pe care o pune la cale de când este primar. “Râd eu, glumesc, dar sunt profund respectuos față de forța femeilor. Normal că am emoții, vreau să iasă petrecerea după sufletul frumos al celor pe care le-am invitat aici. Din păcate, nu avem în comună un loc mai mare decât acesta unde ne aflăm pentru a le invita pe toate doamnele comunei, însă acesta rămâne un proiect de viitor”, povestește primarul.

 

Hai la horă!

De partea muzicală a petrecerii de 8 Martie s-a ocupat cu succes trupa Acord, venită tocmai de la Sinaia. Iar piesa de deschidere a fost una dintre cele mai frumoase câte pot exista: ”Et si tu n’existais pas” (Dacă tu n-ai fi existat), a inegalabilului Joe Dassin.  Odată introducerea făcută, s-a dezlănțuit muzica românească, în fața căreia puține sărbătorite au putut rezista. S-au prins în hore, au chiuit la sârbe și și-au dat voie să se distreze din tot sufletul, așa după cum cadoul le-a fost oferit. Tratate regește de către ”orchestra” de ospătari ai restaurantului La Castani, invitatele primăriei s-au distrat până la căderea serii.

 

Să fiți sănătoase!

 

Într-un scurt discurs plin de prietenie, primarul Petre Gheorghe le-a spus invitatelor: „ Vă urez să fiți sănătoase și nimic să nu vă tulbure forța cu care răzbiți în viață. Vă urez să fiți sănătoase și pentru că îmi doresc să participați la cât mai multe petreceri de 8 Martie, organizate, după puterile noastre de autorități locale. Și, din nou, vă urez să fiți sănătoase pentru ca împreună să facem din această comună un loc și mai frumos, unde să trăim. Fără dumneavoastră, doamnelor, nu am reuși nimic!”.