„Venerabila” Ambulanță a împlinit luni, 28 iulie, frumoasa și venerabila vârstă de 108 ani. 

La ceas de sărbătoare, într-un cadru festiv, la eveniment au luat parte prestigioase personalități din lumea medicală și nu numai, iar coordonatorii Serviciului de Ambulanță București/Ilfov, și-au premiat angajații și voluntarii care au salvat cele mai multe vieți în anul 2013.

Luni, 28 iulie, 2014. O zi spe­cială pentru Serviciul de Am­bulanță București/Ilfov. O zi în care, angajații și voluntarii acestei instituții, din dragoste pentru viață au dat curs tuturor alertelor dar, după lupta lor cu secundele pentru viețile pacienților, au găsit un pic de răgaz ca să celebreze așa cum se cuvine, Ziua Națională a Am­bu­lanței. Balul Salvării, a fost o petrecere cu fast, elegantă, care a marcat existența Medicinei de Urgență Prespitalicească în România, de mai bine de un veac. Un eveniment festiv care a amintit de grelele încercări la care a fost supusă “venerabila” Ambulanță în cei 108 ani de existență și de evoluția sa spectaculoasă, de la trăsura cu cai, din 1906, până la spitalul pe roți de astăzi, dotat cu aparatură necesară asistenței de urgență de înaltă performanță utilizată de specialiști și voluntari extrem de bine pregătiți, care muncesc la foc continuu și ajung în timp record la bolnavi salvându-i contra-cronometru.    

Balul Salvării, o seară magică alături de personalități prestigioase 

Tot sistemul de management al situațiilor de urgență din București/Ilfov, personal medical ambulanță, ISU, Jandarmeria, Poliția, STS, Prefecturi, alături de dr. Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, s-a reunit, într-o locație de poveste. La Sala de Marmură a Casei Presei Libere, toți participanții au petrecut o seară de neuitat, interinstituțională și au marcat alături de Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București/Ilfov, încă un an de salvat vieți, împreună. Al 108-lea din istoria Ambulanței Române. 

De la eveniment, nu au lipsit nici prefectul Capitalei – Nicolae Petrovan, prefectul județului Ilfov – Daniel Rășică, subprefectul județului Ilfov – Romulus Pantazi, subprefectul Municipiului București – Mariana Câmpureanu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București – dr. Cătălin Cîrstoiu și dr. Radu Zamfir, căruia i s-a înmânat distincția de “Membru de Onoare al Societății de Salvare București”.

“Mulțumim tuturor celor ce și-au sacrificat timpul, familiile și viața personală ca să ne sprijine în munca noastră de zi cu zi, aceea de a salva vieți. Ne dorim ca Ambulanța București/Ilfov să se dezvolte în continuare, în folosul populației. Intenționăm să facem din Salvare un serviciu performant atât din punct de vedere tehnic, cât și al pregătirii personalului și să salveze cât mai multe vieți”, a menționat dr. Alis Grasu, managerul SABIF. 

“Felicit Serviciul de Am­bulanță București/Ilfov pentru profesionalismul de care dă dovadă, chiar și în cele mai delicate situații! Felicit buna comunicare dintre cei care lucrează zilnic în medicina de urgență!”, a spus dr. Nicolae Băniciu, ministrul Sănătății în discursul său.  

Performerii Salvării au fost premiați 

Ca în fiecare an, la acest eveniment de mare amploare, performerii SABIF au fost premiați de conducerea instituției. Cel mai bun medic de pe Salvare, cel mai bun asistent, cel mai bun ambulanțier, cel mai bun voluntar, cel mai bun operator și toți cei care au notat o activitate deosebită în 2013, au primit diplome de merit prin care le sunt recuoscute performanțele.  

Un alt moment important al serii, a fost prezentarea evoluției spectaculoase a proiectului “Există un erou în fiecare dintre voi”, de către coordonatorul programului, Ana Negulescu. 

S-a mai scris o pagină din istoria SABIF 

Amfitrionii serii, președin­tele Societății de Salvare București, dr. Cristian Grasu și managerul general SABIF, dr. Alis Grasu, au scris încă o pagină din istoria acestei Societăți. Andrei Ștefănescu de la formația Alb Negru, un susținător al proiectelor și evenimentelor Asociației, a moderat încă o dată cu succes această seară magică.