Daţi României cât mai multe talente!

Cei mai talentaţi elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Domneşti au oferit un spectacol de excepţie sutelor de invitaţi, marţi, cu prilejul celebrării zilei instituţiei. 

Sub privirile admirative ale conducerii unităţii, directorul Ionela Lili Ştefan, ale inspectorului şcolar Nicoleta Băjenaru şi ale primarului Ninel Boşcu, de la bobocei de clasa I, până la cursanţi în ultimul an de gimnaziu, au recitat, au cântat, au dansat şi i-au încântat pe privitorii care în final, i-au şi votat. 

Au crescut în inimile a sute de români. Tineri, creativi şi ambiţioşi, elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din comuna Domneşti, judeţul Ilfov au reuşit, cu talentul lor, să impresioneze un public spectator, numeros şi pretenţios.  Zeci de prichindei care au participat marţi, de Sf. Constantin şi Elena la ziua şcolii din comună, s-au întrecut în muzică, dans şi poezie. Un adevărat spectacol organizat cu grijă şi afinitate de elevi și profesori chiar în curtea instituţiei. Absolut toate tinerele talente participante au ţinut ştafeta ridicată pe parcursul celor trei ore de reprezentaţie oferindu-i o misiune extrem de grea publicului spectator, care în final a desemnat elevii cu cele mai deosebite înclinaţii artistice. De 44 de ani de când a fost construită şcoala, cadrele didactice care stau la cârma instruirii copiilor descoperindu-le aptitudinile speciale şi ajutându-i să le valorifice, culeg în fiecare an roadele muncii lor. An de an, de pe băncile unităţii ies tineri care duc renumele şcolii mai departe. 

Muzică live, dans sportiv şi folclor românesc 

După mesajele de mul­ţumire şi felicitare adre­sate din suflet de directorul şcolii, Ionela Liliana Ştefan, s-a dat startul distracţiei. Elevii de la Domneşti, alături de prietenii lor de la Liceul Horia Hulubei din Măgurele şi cei de la Şcoala Pro Ingenio Bragadiru au demonstrat din plin că pot face din cântec, dans, karate şi poezie o adevărată artă. Ei au cântat şi au dansat pe toate genurile de muzică, de la rap, rock, până la dans din buric (belly dance), dans sportiv şi folclor românesc. Voci foarte bune au cântat live şi au întreţinut atmosfera caldă şi antrenantă. 

Trupa Pasitos, locul 3 la Campionatul Mondial de Dans 

Înfiinţată în anul 2006 de cunoscuta cântăreaţă Elena Gheorghe, Trupa Pasitos din Clinceni, din care fac parte şi cinci elevi din Domneşti, s-a aflat printre surprizele evenimentului de marţi. După un drum lung şi obositor pe care l-au parcurs tocmai din Croaţia unde au participat la Campionatul Mondial de Dans, membrii trupei şi coregraful lor Paul Şerban au fost în formă maximă ca de fiecare dată. Au susţinut un spectacol de excepţie. Talentul şi efortul muncii de atâţia ani le-a fost răsplătit la adevărata valoare în Croaţia, ocupând locul 3 mondial la dans. Pasitos a concurat cu alţi 5.000 de participanţi din întreaga lume. Ziua Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Domneşti, s-a încheiat în acorduri muzicale. Invitaţii la eveniment s-au prins în hore şi sârbe interpretate de artista Eugenia Moise Niculae, fostă profesoară a şcolii.  

Directorul Şcolii Ionela Liliana Ştefan: “Primăria Domneşti susţine performanţele elevilor”

“În unitatea noastră pregătim 182 de preşcolari, 325 în învăţământul primar şi 246 la gimnaziu. Până în toamnă vom ajunge la 800 de copii. Am obținut performanţe remarcabile cu elevii, dar primăria susţine foarte mult eforturile noastre. Din toamna anului 2012, primăria oferă 64 de burse sociale şi 39 de burse de merit în valoare de 70 de lei pe lună pentru toţi elevii care au medii peste 9. Tot primăria oferă şi bursele de performanţă (până acum avem asemenea burse pentru echipa de handbal care s-a calificat la faza naţională, anul trecut am avut o elevă la religie şi anul acesta o elevă la limba şi literatura română – Faza Naţională Universul Cunoaşterii prin Lectură). Bursele de merit sunt oferite tot de primărie. Sunt în cuantum de 100 de lei pe lună şi se vor da la sfârşitul anului.”

Educaţie, creativitate, ambiţie, perseverenţă

Primarul Ninel Boşcu: “Mă mândresc cu acești tineri care duc mai departe renumele comunei” 

“Vreau condiţii mai bune pentru elevi în școală. Mă bucur și felicit din suflet profesorii și elevii pentru rezultatele deosebite pe care le-au obţinut până acum! Mă mândresc cu acești tineri care duc mai departe renumele comunei și voi face tot posibilul să le susţin eforturile și pe viitor. Îmi doresc să avem cât mai multe burse ca să stimulăm interesul elevilor pentru educaţie.”