Ziua copiilor de pe întreg mapamondul a fost celebrată și la Pantelimon, printr-un eveniment deosebit. Aici, copii din orașul Pantelimon au sărbătorit această zi la sala de sport  din bulevardul Biruinței nr. 70A într-un mod inedit.

 

Evenimentul, denumit „1 Iunie, bucuria copilului”, a fost organizat în urma unei colaborări între Primăria Pantelimon, Direcția de Asistență Socială (DAS) a orașului și Asociația OMIS (Om Misiune Integrare Speranță) și a fost dedicat atât copiilor din orașul Pantelimon, cât și a celor din împrejurimile acestei localități.
Programul acestei manifestări a cuprins o serie de momente muzicale susținute de două coruri de copii, care au interpretat atât cântece patriotice, cât și melodii populare. Unul dintre coruri a fost cel al Asociației OMIS din cadrul Parohiei Mărcuța, alcătuit din copii instituționalizați din cadrul DGASPC Sector 2, coordonat de prof. Ciprian Olaru, iar cel de-al doilea cor al asociației, unul de canto popular, a fost cel organizat în cadrul bisericiii cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Pantelimon, condus de prof. Ana Ramona Laza de la Liceul „Dinu Lipatti” din București. Pe lângă aceste momente muzicale au mai participat și interpreți locali, cum ar fi Deea Badea, o fetiță foarte talentată din Pantelimon, precum și alții care au aoferit și alte momente muzicale sub îndrumarea prof. Ramona Laza, cu acompaniamentul lui Daniel Firaru.
„Scopul asociației noastre este acela de a aduce împreună oameni pentru oameni. Acesta reprezintă obiectivul nostru principal. Noi demarăm proiecte de educație prin arte vizuale și muzicale, proiecte de sprijin a copiilor și familiilor defavorizate, dar și proiecte dedicate vârstinicilor, mai exact de suport pentru vârstnici aflați în cămine de bătrâni. În cadrul evenimentului avem și alte două componente, și anume atelierele gratuite pentru copiii prezenți la eveniment, ateliere de pictat pe față și de Art Craft, dar și o componentă caritabilă de donații, în care avem al vânzare produse handmade realizate de copii alături de Magic Handmade Ateliere. Banii strânși cu această ocazie ne propunem să îi folosim pentru o excursie sau chiar o tabără prin care să recompensăm eforturile și munca depusă de copii”, ne-a precizat Lorena Țoropoc, președintele Asociației OMIS, unul dintre organizatorii prezenți la eveniment.
Primarul orașului, mereu alături de copii
Primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan, nu a putut, din păcate, participa la acest eveniment, având de rezolvat o serie de probleme legate de activitatea instituției pe care o conduce. Dar așa cum a dovedit în nenumărate rânduri, edilul din Pantelimon sprijină copiii din localitate prin numeroase programe și proiecte menite să le ofere celor mai tineri locuitori ai orașului condițiile cele mai bune pentru dezvoltarea lor armonioasă atât fizică, cât și intelectuală, și pentru a reuși  în viață. El a transmis un mesaj atât tuturor copiilor din Pantelimon, cât și părinților acestora, în care își exprimă sprijinul necondiționat pentru ca aceștia să poată alege un drum drept în viață.
„Astăzi îi sărbătorim pe cei mici! Ei sunt cei care au nevoie de toată atenția noastră pentru a se dezvolta frumos, au nevoie de încurajări și siguranță! Avem datoria să le oferim toate pârghiile necesare pentru ca ei să aleagă întotdeauna un drum drept în viață! Dragi copii, vă doresc astăzi să aveți parte de multă distracție și veselie, lângă toți cei dragi vouă! La mulți ani cu voioșie!”, a scris primarul Marian Ivan pe pagina sa de Facebook.