Vineri, 23 octombrie, au fost convocați, prin Ordinul Prefectului județului Ilfov consilierii aleși în orașul Pantelimon la alegerile locale din 27 septembrie 2020, pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local Pantelimon.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 522

”Este un moment deosebit atât pentru consilierii aleși și validați, cât și pentru comunitate. Oamenii v-au învestit cu multă încredere și speranță. Sunt convins că alături de prietenul meu dl. Marian Ivan, primarul ales al orașului Pantelimon, veți face tot ceea ce stă în puterile și priceperea dvs. pentru binele locuitorilor orașului Pantelimon. Veți depune un jurământ și o să vă rog ca, ori de câte ori veți lua o hotărâre, veți gândi sau veți propune ceva pentru binele locuitorilor orașului Pantelimon, să vă amintiți de acest jurămnt”,  a declarat prefectul județul Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir.

Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Pantelimon cu atribuție de secretar  general al UAT Pantelimon a menționat că sunt prezenți 18 din cei 19 consilieri validați, deci au fost îndeplinite prevederile art. 116 din OUG 57/2019. Secretarul a anunțat că ședința este condusă de consilierul local decan de vârstă David Dumitru, ajutat de consilierii Mandache Alin Bogdan și Bratu Tudorel, ca fiind cei mai tineri.

Secretarul general al orașului Pantelimon a prezentat încheierea pronunțată de către Judecătoria Cornetu privind validarea consilierilor locali aleși. Prin încheierea de ședință din 15.10.2020 emisă de Judecătoria Cornetu în dosarul 12269/1748/2020, instanța de judecată, analizând înscrisurie depuse la dosar, a validat mandatele de consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Pantelimon pentru cetățenii aleși: David Dumitru, Dumitru Daniel, Sterea Marian, Cecate Florin Viorel, Bidirel George, Stuparu Costel, Demci Mihaela Florina, Bratu Tudorel Georgian, Manole Dănuț, Anghel Adrian, Mandache Alin Bogdan, Radu Alexandru, Ioniță Mioara, Grecea Florin, Andrei Mihnea Florin, Pavel Gabriel Laurian, Hristianovici Florin, Strâmbeanu Alexandru. Invalidează alegerea pentru funcția de consilier local al orașului Pantelimon a candidatului declarat ales Ivan Marian.

În ordine alfabetică, consilieri aleși și validați de Judecătorie au depus jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. După ce Consiliul Local Pantelimon s-a constituit legal, primarul ales, validat de instanță, prin hotărâre definitivă, Marian Ivan, a depus, la rândul său, jurământul de credință.

”O zi încărcată de emoție pentru noi, astăzi. Pentru cei care sunteți pentru prima dată ­într-o funcție publică, ați depus astăzi jurământul, pentru mine este deja o obișnuință, o zi începută de dimineață cu muncă, pe care o continuăm la fel. Mesajul meu este unul de unitate. Ce a fost din campania electorală nu contează, suntem aleși aici de către cetățenii acestui oraș să muncim pentru ei și să continuăm ceea ce s-a început. Să venim cu noi inițiative și proiecte benefice pentru cetățenii din localitatea noastră. Ei sunt cei care ne-au ales, ei sunt cei care ne vor sancționa când greșim în conduita noastră și comportamentul nostru față de dumnealor. Vă felicit, vă doresc multă sănătate. La mine, toată lumea a avut o ușă deschisă, am interacționat de-a lungul timpului, spor la muncă! ”, a spus primarul reales Marian Ivan, la finalul ceremoniei.

La rândul său, prefectul județului Ilfov a mai precizat: ”Pentru cei care ați fost prima dată aleși, sunt convins că aveți emoții. Și eu am fost consilier județean și am trecut prin emoțiile prin care treceți acum, pentru prima dată. Sunt convins că veți face tot ceea ce ține de dvs pentru acest oraș. Vă doresc să rămâneți sănătoși, ca Dumnezeu să ne ajute să trecem prin aceste momente grele prin care trece nu doar țara noastră, ci întreg globul și să ne gândim că numai împreună putem să realizăm ceea ce ne dorim și indiferent ceea ce vom face să fie și în interesul celorlalți. Dvs. acum sunteți aleși de cetățeni. Au investit foarte multă încredere în dvs. Sunt convins că nu îi veți  dezamăgi. Aveți multe proiecte pe care le cunosc și sunt începute din mandatele trecute, aici, la Pantelimon, proiecte frumoase de dezvoltare, de amploare și sunt convins că veți veni în ajutorul primarului și al celor care se ocupă de proiecte sprijinindu-i cu cunoștințele dvs, cu puterea de muncă, cu idei, să dezvoltați această localitate, să crească nivelul de trai, bunăstarea cetățenilor, să crească siguranța în acest oraș, să crească nivelul de educație. Accesul la învățământ este deosebit de important. Cum bine vedeți, sistemul de învățământ este foarte încercat în acest moment, ca și cel sanitar. Nu trebuie să uităm că viitorul nostru ține de educație. Dacă copiii noștri nu vor avea suficient acces la educație și nu vor avea posibilitatea să învețe ca mai târziu să se descurce singuri, să preia ceea ce ați început și să continuie, va fi foarte greu pentru orice stat. Dacă acum ei vor învăța, mai târziu ei vor putea să se întrețină siguri și vor putea să aducă un plus de valoare în societate. Altfel, va trebui să depunem eforturi pentru a-i susține ­într-o formă sau alta”.