La Ștefăneștii de Jos, investițiile continuă

Un proiect complex, foarte necesar pentru cetățeni
Strada Făgăraș este o arteră principală a comunei
Strada dispune de semnalizări moderne și iluminat public cu LED

Administrația comunei Ștefăneștii de Jos și-a exprimat, încă de anul trecut, intenția de a finaliza cât mai repede toate proiectele care nu au putut fi terminate în mandatul anterior, având în vedere necesitățile și investițiile menite să permită dezvoltarea comunei.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, nr. 587, ediția print

Din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor implicite, multe activități și lucrări au fost blocate sau încetinite, dar administrația comunei Ștefăneștii de Jos și-a propus să facă tot posibililul pentru a finaliza proiectele care au rămas neterminate.

Prioritățile comunei sunt evident legate de modernizarea infrastructurii rutiere. Acesta a fost și motivul pentru care administrația din Ștefăneștii de Jos anunța în vara anului 2021 începerea lucrărilor de modernizare pentru cei 1.870,95 metri ai Străzii Făgăraș, care pornește de la intersecția cu Strada Slatina (zona cimitir), traversează Șoseaua Ștefăneștii de Jos (DJ 200) și continuă până la intersecția cu Str. Dudului.

Un proiect complex, foarte necesar pentru cetățeni

Proiectul de modernizare al acestei străzi este unul complex și a necesitat numeroase lucrări, dar după cum ne-au declarat reprezentanții Primăriei Ștefăneștii de Jos, lucrările se aproprie cu pași repezi de final, deoarece în această perioadă se toarnă stratul de asfalt.

Oficialii primăriei au reamintit câteva dintre lucrările care au fost necesare pentru a putea considera îndeplinit proiectul de modernizare a Străzii Făgăraș.  Astfel, potrivit administrației, reabilitarea acestei artere rutiere a presupus extinderea rețelei de apă pentru consum menajer, extinderea rețelei de canalizare menajeră de tip divizor, având în componență partea de conducte și cămine, precum și colectarea apelor pluviale și realizarea racordurilor de canalizare și a branșamentelor la apa potabilă, pentru fiecare proprietate adiacentă străzii.

Strada Făgăraș este o arteră principală a comunei

Oficialii Primăriei Ștefăneștii de Jos au reamintit că reabilitarea și modernizarea Străzii Făgăraș este un obiectiv important fiind vorba despre o arteră principală a comunei, pentru care au fost prevăzute, pe lângă lucrări de extindere a rețelei de canalizare apă pluvială și menajeră, alimentare cu apă și lucrări de refacere a stratului de uzură, amenajarea de parcări, trotuare și acces la fiecare proprietate plus material dendrologic unde va fi necesar. Lucrările țin cont inclusiv de aspectul peisagistic.

Strada care are o lungime de circa 1.800 metri și a necesitat și lucrări de lărgire pe anumite tronsoane, dar o lărgire mică, un acostament de 50 centimetri pentru sistematizare lucrări, parcări. Pe structura existentă s-a decis frezarea stratului de uzură și așternerea unui alt strat. Adică toată strada va beneficia de un strat nou de uzură.

Reprezentanții primăriei ne-au explicat că modernizarea Străzii Făgăraș a fost din păcate întârziată de restricțiile impuse de pandemie, dar de această dată, lucrările edilitare se apropie de final.

Strada dispune de semnalizări moderne și iluminat public cu LED

Potrivit documenta­ției tehnice, cum arătam mai sus, reabilitarea Str. Făgăraș pornește de la intersecția cu Str. Slatina (zona cimitir), traversează Șos. Ștefăneștii de Jos (DJ 200) și continuă până la intersecția cu Str. Dudului. Intersecțiile vor fi dirijate prin indicatoare rutiere, cu asigurarea priorității vehiculelor care circulă pe drumul județean în acest sens fiind montate, înainte de ieșirea pe drumul principal indicatorul „Cedează Trecerea”. De asemenea, pentru sporirea siguranței circulației, ținând cont de obiectivele din zonă (școală, primărie, obiective comerciale), în apropierea intersecției cu drumul județean 200, pe Str. Făgăraș au fost amenajate treceri de pietoni.

Conform graficului de execuție, iluminatul stradal rămâne la fel, pentru că au fost finalizate lucrările de iluminat public cu lămpi noi cu LED, în toată localitatea, o lucrare importantă de care vor beneficia direct circa 130 de gospodării care se găsesc de-a lungul acestei străzi.

Odată cu finalizarea tuturor lucrărilor pe Strada Făgăraș, se va putea spune că, indirect, vor beneficia mult mai multe străzi care au ieșire în această arteră.