Este oficial! Niciun român nu va mai primi o indemnizație pentru creșterea copilului mai mare de 8.500 de lei. Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 55/2017 pentru modificarea și completarea OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară aferentă creșterii copiilor.

Prin actul normativ se stabileşte un plafon maxim al cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului la nivelul de 8.500 de lei, luându-se ca model cel mai mare cuantum aplicat în statele membre ale Uniunii Europene, cu menţinerea actualului mod de stabilire a dreptului, precum şi a cuantumului minim al indemnizaţiei de 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

Noile reglementări se aplică începând cu drepturile aferente lunii septembrie a anului în curs şi se adresează persoanelor aflate în plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi celor al căror drept se stabileşte ulterior. Până la aplicarea ordonanţei, indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
Sursa: AGERPRES