Aflat la doar câțiva kilometri de Capitală, într-un cadru geografic de poveste, Palatul Brâncovenesc dăinuiește de mai bine de trei veacuri pe aceste meleaguri. Atât ctitorii cât și urmașii lor s-au îngrijit în amănunțime de aspectul său interior și exterior, astfel că și acum, după atâtea vremuri, clădirea a rămas aproape neschimbată și poate oferi multe răspunsuri curioșilor de toate vârstele.

O zi petrecută la palat, cu familia sau prietenii, vă poate schimba opțiunea vizavi de boierii de altădată, vă va trezi interesul pentru istorie și vă va oferi ocazia de a admira obiecte pe care cu siguranță nu le vedeți în fiecare zi.

Aici expune de mai bine de 10 ani, binecunoscutul actor, regizor și colecționar Dan Nasta, care a donat muzeului colecția permanentă de la etajul palatului. Astfel, colecția Liana și Dan Nasta, ce cuprinde exponate ce sunt datate în secolele XV-XIX, poate fi vizitată oricând.

Dar să facem un “periplu” succint prin evenimentele ce se vor des­fășura în această lună, august, la Palatul Mogoșoaia:

CARAVANA MEŞTEŞUGURILOR, ce va avea ca loc de desfășurare Biblio­teca Martha Bibescu.

Așadar, pe 4, 11, 18, 25 august, începând cu ora 11.30, veți putea admira și… testa ateliererele de ceramică, linogravură şi ţesut.

MOGOŞOAIA JAZZ& POETRY FESTIVAL, ce se va ține în curtea interioară a palatului, pe perioada 5, 12, 19 şi 26 august, îi va aduce aproape de dvs. pe: 

5 august – Nadia Trohin – voce, Mircea Tiberian – pian, Chriss Dahlgren – bass, poeta Ioana Crăciunescu. 

12 august – Jazz Chalenge (Dan Nicolau – trompetă, Alexandru Borsan – pian, Sebi Joo – contrabas, Capriel Dedeian – chitară și Laurențiu Zmău – percuție), poetul Cosmin Perţa. 

19 august – Trio Mircea Mutulescu – voce, Ciprian Pop – chitară, Daniel Dumitrana – contrabas, poetul Dan Coman.

26 august – Nicolas Simion & Friends (Nicolas Simion – saxofoane, Luiza Zan – voce, Sorin Romanescu – chitară, poetul Florin Iaru.

Prezentator va fi talentatul ­poet Dan Mircea ­Cipariu.

TEATRU DE PĂPUŞI, din 5, 12, 19, 26 august, începând cu ora 10.30, ce se va desfășura tot în Biblioteca Marthei Bibescu, îi va delecta pe cei ­mici cu piese de tea-tru.

Pe 12 august, MUZICA PALATELOR BRÂNCOVENEŞTI din curtea interioară a palatului, va avea rezonanțe extraordinare pentru iubitorii de muzică bună.

Vor concerta formaţiile: Trei parale, Nomen est Omen şi Fundaţia Culturală Dana Ardelea cu mode și muzici: recital de costum stilizat, accesorii.

CLUBUL ILUSTRATORILOR DE CARTE îi va reuni pe 19 august, în Galeria Foișor, pe talentații artişti plastici: Raluca Ilie, Veronica Neacşu şi Mihaela Paraschivu.

Iar EXPOZIŢIA SCULPTURĂ CALUL TROIAN din Parcul Nou, din 26 august, al cărui artist expozant este Virgil Scripcariu, va încheia seria de evenimente din luna lui Gustar. Pentru luna septembrie, Palatul Mogoșoaia va reveni însă cu o nouă serie deosebit de atractivă de spectacole de bună calitate.

Intrarea la aceste evenimente este liberă.

Așadar, dacă doriți să petreceți o zi la… palat, într-o notă brâncovenească, nu ezitați. Sunteți așteptați aici de marți până duminică inclusiv, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Intrarea la muzeu nu costă decât 5 lei pentru adulți, 2 lei pentru elevi, studenți și pensionari, 8 lei dacă doriți un ghid de limbă franceză sau engleză, iar parcarea nu este decât 4 lei și se face în incinta complexului, în limita a 50 de mașini. Dacă vi se face foame, Restaurantul Mogoșoaia, aflat în imediata vecinătate, cu prețuri pen-tru toate buzunarele, vă stă la dis­poziție cu diverse și gustoase feluri de mâncare. Așadar, veniți la palat!