O excursie la Lisabona ar trebui să ocupe un loc principal în lista voastră de călătorii, datorită hotelurilor fermecătoare, restaurantelor cu stele Michelin și buticurilor excentrice.

Pentru a veni in ajutorul vostru, am realizat un top 5 al hotelurilor de neratat din Lisabona.

Four Seasons Ritz

Este localizat convenabil în centrul Lisabonei, oferind o vedere minunată asupra istoriei uimitoare a orașului. În interior se regăsește un mix de mobilier art deco și mobilier din secolul 18 precum și tapiserii, picturi și sculpturi de inspirație portugheză.

Palatul Pestana 

Înconjurat de grădini tropicale și lacuri sclipitoare, acest refugiu din secolul al 19-lea este un preferat al vedetelor de la Hollywood. Cu falnice coloane de marmură, vitralii aurite și tavane cu fresce, fostul palat romantic este extrem de spectaculos.

lisabona-palatul pestana

 Memmo Alfama

Această bijuterie ascunsă, situată în superbul și căutatul district Alfama a fost transformată dintr-o fabrică din secolul al 19-lea, în cel mai în vogă hotel. Acest hotel are un decor elegant, modern, iar scaunele lebăda semnate Arne Jacobsen dau un aer deosebit camerelor spațioase. Adevărata bijuterie în coroana hotelului Memmo este terasa de pe acoperiș, cu piscină și un bar de tapas și cocktail-uri care oferă o vedere spectaculoasă către răul Tagus.

lisabona-memmo

 Almalusa Baixa

Cele 28 de camere și apartamente din acest hotel de tip boutique din secolul 18 sunt diferite că stil, unele având lespezi originale, altele șeminee, dar toate sunt elegante și oferă un confort modern. Restaurantul de tip braserie din cadrul hotelului servește preparate locale, care trebuie neapărat degustate.

lisabona-alamusa

 Hotelul Valverde

Acest hotel de tip boutique fermecător, care are doar 25 de camere se află în spatele unei clădiri din secolul al 19-lea, având interioare care reprezintă un amestec de vechi și modern. Valverde se află în locația perfectă pentru un acces facil la magazinele de designer din Avenida da Liberdade. Dacă doriți să faceți câteva cumpărături de lux, aceasta este zona in care le puteti găsi. Hotelul are în curte o piscină, lucru extrem de rar în centrul orașului Lisabona.

lisabona-valverde

Urmăriți-ne, pentru a descoperi  un top 5 al celor mai  cool restaurante din Lisabona și un ghid complet de cumpărături din capitala Portugaliei.