Românii pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel, în baza unui protocol încheiat, în iunie 2014, între Ministerul Muncii și Ministerul Afacerilor Interne din Israel, fiind căutaţi dulgheri, fierari și zidari, pentru salarii de cel puţin 1.540 de dolari brut, informează ANOFM.

Cei interesaţi trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, respectiv să nu fi lucrat anterior în Israel, să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor, să nu aibă cazier judiciar, să fie apţi psihic și fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime și manipulare de greutăţi, și să nu sufere de anumite boli cronice.

Contractele de muncă se încheie pe un an, cu posibilitatea de prelungire până la cel mult 63 de luni. Salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani. Persoanele interesate se pot înscrie la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă sau a municipiului București din raza de domiciliu.