Având în vedere faptul că sezonul din Liga 1 se va relua din data de vineri, 12 iunie 2020, oficialii de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și-au propus mai mult și fac deja demersuri pentru ca meciurile să se desfășoare și cu spectatori.

Concret, cei de la LPF se bazează în demersul lor pe faptul că președintele Klaus Iohannis a anunțat, printre alte măsuri de relaxare, că de la 1 iunie 2020 vor putea fi organizate evenimente evenimente culturale și artistice în aer liber cu participarea unui număr de maximum 500 de spectatori.

Iată cum argumentează oficialii LPF cerea lor ca la reluarea campionatului Ligii I să fie permisă intrarea spectatorilor pe stadioane:

„Liga 1 va reveni pe stadioane și în casele oamenilor. Pe stadioane, momentan fără spectatori, dar continuăm să facem demersuri către instituțiile abilitate, deoarece ni se pare normal că dacă avem spectacole în aer liber cu posibilitatea de a participa 500 de spectatori, atunci să existe această posibilitate și pentru meciurile de fotbal. Ne dorim asta, mai ales că stadioanele au o capacitate mai mare decât locațiile unde se vor organiza spectacole în aer liber, festivaluri sau alte evenimente culturale”, a spus secretarul general al LPF, Justin Ștefan, la Realitatea Sportivă.

Ce se întâmplă cu fotbaliștii depistați pozitiv cu COVID-19?

Dincolo de acest aspect, Ștefan a mai spus și ce se va întâmpla dacă se va descoperi un caz de COVID-19 în Liga 1.

„În momentul în care există un caz de COVID, medicul echipei la care este legitimat acest jucător anunță direcția de sănătate publică, se lansează o anchetă epidemiologică, se stabilesc persoanele cu care a intrat în contact și persoanele respective intră în izolare.

Obiectivul nostru rămâne de a finaliza competiția prin disputarea tuturor meciurilor din Liga 1. Dacă, Doamne ferește, vor fi probleme la o echipă, vor fi două principii de lucru. În primul rând, vom vedea dacă există posibilitatea reprogramării meciului sau meciurilor și abia în ultimă instanță analizăm posibilitatea de a aplica dispoziția regulamentară, și anume ca echipa respectivă să piardă cu 3-0”, a mai explicat secretarul general al LPF.

Articol apărut în ediţia print a Jurnalul de Ilfov, nr.501