Răzvan Lucescu i-a acţionat în judecată pe cei 4 jurnalişti de la Evenimentul zilei care au scris la jumătatea acestei luni despre accidentul petrecut în 1991

Răzvan Lucescu a emis un al doilea comunicat de presă de la apariţia scandalului legat de accidentul petrecut în 1991. Acum, el anunţă că i-a acţio­nat în judecată pe mai mulţi jur­nalişti de la ”Evenimentul Zilei”. Tehnicianul Rapidului susţine că aceştia au făcut ”afirmaţii deosebit de grave şi neadevărate” cînd au relatat despre accidentul rutier din urmă cu 21 de ani, în urma căruia a decedat un om.

Comunicat de presă

În urma unei extrem de agresive campanii de presă, denigratoare şi calomniaosă, declanşată la adresa mea şi a familiei mele de cotidianul ”Evenimentul Zilei”, campanie în care au fost făcute afirmaţii deosebit de grave şi neadevărate, am depus ieri, 30 ianuarie 2012, la Ju­­decătoria Sectorului 1 Bucureşti, prin avocatul meu, cererea de chemare în judecată formulată împotriva editorului ”Evenimentului Zilei” şi a jurnaliştilor Ta­bacu Horia, Cojocaru Octavian, Conţescu Da­niel şi Cană Petrişor. Consi­der că cei care au declanşat această furibundă campanie şi-au exercitat abu­ziv dreptul la libera exprimare prin articolele publicate în perioada 22-27 ia­nuarie 2012, cu încălcarea prevederilor Constituţiei, Con­­venţiei Europene pentru apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale, precum şi Rezoluţiei 1003/1993 a Consiliului Europei.

1) Rezoluţia 1003/ 1993 a Consiliului Europei cu privire la etica ziaristică, Ali­neatul 4:
31.01.2012,
Cu respect, Răzvan Lucescu