La Balotești

Lucrările se tărăgănează din lipsă de bani

Pentru că am ajuns la primărie după terminarea programului, nu am mai găsit acolo decât trei persoane: juristul, contabilul și femeia de serviciu. Nu am aflat cine știe ce. De altfel, de la alegeri, de când mă tot plimb pe la primăriile din Ilfov să aflu câte ceva din proiectele comunelor, chiar și în timpul programului de lucru, nu prea am avut cu cine să vorbesc. Nu am găsit nici primar, nici viceprimar. Așa că, de multe ori, m-am mulțumit cu concluziile trase după ce am discutat cu terțe persoane. O fi bine, n-o fi, cine știe?! Dar dacă și locuitorii din comunele respective sunt primiți tot așa, cu scuze și birouri goale, de ce-or mai fi primării?

Primăria Balotești mi a furnizat pentru dvs. următoarele informații despre lucrări care vor începe:

● modernizarea sistemului rutier şi realizarea canalizării în localitatea Baloteşti, sat Baloteşti;

● sistem de alimentare cu apă, inclusiv puţ şi înmagazinare apă potabilă în comuna Baloteşti.

Îmi pare rău dar trebuie să adaug că din informațiile de mai sus nu se înțelege nimic. Ce­tățeanul nu este informat așa cum trebuie și așa cum am cerut și eu. Mă interesa, și asta am și cerut, câteva date de interes general pentru informațiile de mai sus. De pildă, cine va începe lucrările astea, de când și până când vor ține, ce bani s-au investit, ai cui etc. Erau niște informații succinte, pe care nu le am primit.

Ce-am mai aflat. Că în sfârșit s-a finalizat Piaţa Agroalimentară Baloteşti, dar nu se știe când i se va da drumul. Într-o zi, probabil. Cu siguranță. Oricum, localnicii sunt nerăbdători să se deschidă, deoarece nu prea au de unde să-și procure legumele și fructele.

Am mai aflat că este în derulare programul „reabilitare blocuri de locuinţe”, din fonduri de la bugetul local şi de la M.D.R.T., iar lucrarea o execută SC ELECON.

Ei, și aici ar fi unele observații. Oamenii vorbesc că, cică, nu s-ar reabilita decât cele trei ­blocuri. Sunt nemulțumiți de faptul că multe blocuri nu se vor reabilita pâ-nă la iarnă. Mai mult decât atât, unul dintre ele nu are… acoperiș. La primărie nu sunt bani, asociații de locatari nu există, care să fie soluționarea? Foarte complicată problema. O asemenea primărie, cu sediu impresionant, să nu găsească bani pentru terminarea lucrărilor începute în urmă cu un an? Chiar să nu existe soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă oamenii? Mi-e greu să cred. Și, până la urmă, cum rămâne cu reabilitarea celorlalte blocuri din Balotești? Și când se dă drumul la piață?

Despre celelalte proiecte nu mai amintesc. Nu sunt decât o înșiruire de cuvinte fără sens pentru omul de rând. Cred că mai trebuie umblat pe undeva pe la informa-rea corectă și pe înțelesul cetățeanului care oricum plătește dările, fie că are de unde, fie că nu.