Liberalii au hotărât să propună un alt candidat la fotoliul de primar al Bucureștiului, în persoana deputatului Ludovic Orban, în locul europarlamentarului Cristian Bușoi. Decizia a fost anunțată în cadrul şedinţei comisiei de unificare a PNL, de lunea trecută.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a arătat că, potrivit sondajului de opinie, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi au obţinut scoruri egale, iar deciza a fost una politică şi colegială, care a plecat de la premisa „cele mai bune şanse pentru câştigarea Primăriei Capitalei”. La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat că a decis să susţină candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei, afirmând că decizia a fost luată împreună cu liderii PNL din Bucureşti şi de la nivel central, în urma unei analize sociologice.

 

Fără autostrăzi suspendate

Bușoi a arătat că acţiunile sale de precampanie au contribuit la „obiectivul de etapă al PNL, promovarea unui proiect serios pentru Bucureşteni şi nu autostrăzi suspendate”. „O victorie a PNL în faţa PSD Bucureşti este obligatorie şi este mai importantă decât orice proiect politic personal, pentru asta am decis să susţin candidatul PNL care va reuşi să strângă votanţii fragmentaţi de dreapta şi să câştige în faţa PSD, pe domnul Ludovic Orban”, a spus Bușoi. Ludovic Orban s-a arătat onorat de propunerea colegilor săi și a afirmat că va candida, nu ca să se afle în treabă, „ci pentru că Bucureştiul are nevoie de o mână pricepută, de o persoană cu viziune, care să facă astfel încât Bucureştiul să conteze, iar bucureştenii să trăiască într-adevăr într-o capitală demnă de UE”.