Dacă vrei să te distrezi și să te relaxezi în cele mai frumoase locuri din Europa în vacanța de Paști, de 1 Mai sau în concediul de vară, ar fi bine să-ți alegi destinația turistică și să-ți iei pachetul de vacanță în această perioadă. Cazarea și biletele la avion sunt mai ieftine acum. Iată cu ce oferte tentante vin agențiile de turism!

 

Indiferent de perioada în care-ți propui să călătorești, prețul mediu la city break-uri este cu până la 60% mai mic dacă îți cumperi pachetul de vacanță în luna ianuarie și cu până la 50% mai mic pentru biletele de avion. Prețurile încep de la 16 euro/persoană pentru un bilet de avion spre o destinație europeană populară și de la 109 euro / persoană pentru un city break de 3 zile. Toate prețurile includ taxele de aeroport. Cele mai bune oferte pentru luna ianuarie pot fi găsite aici: https://www.vola.ro/ieftinuarie.

Cei mai mulți români își fac planurile de călătorie din prima lună a anului

În luna ianuarie a anului trecut, o singură agenție a vândut cu până la 50% mai multe city break-uri și bilete de avion decât în a doua cea mai bună lună din an, luna martie. Urmând trendul primelor zile din an, consultanții în domeniul turistic estimează că și în acest an luna ianuarie își va păstra titlul de cea mai bună lună din an pentru cumpărat vacanțe. În prima zi din acest an au fost înregistrate cu 25% mai multe rezervări față de 1 ianuarie 2017. „Pe lângă prețurile organic mai mici în luna ianuarie, atât la bilete de avion cât și la cazare, în prima jumătate a lunii ianuarie majoritatea marilor companii aeriene au reduceri consistente la bilete de avion (de până la 40 – 50%). În plus, anul acesta echipa Vola.ro a gândit și o promoție intitulată IEFTINUARIE care să aducă în fața turiștilor români cele mai bune prețuri la bilete de avion și cele mai bune combinații de vacanțe, reducerile totale depășind 50% pentru bilete de avion și 60% pentru city break-uri”, a declarat Matei Psatta, Marketing Manager Vola.ro.

Bilete de avion spre Europa, de la 16 euro, zbor dus-întors

Cele mai populare destinații europene la achiziția biletelor de avion în luna ianuarie 2017 au fost Londra, Roma, Bruxelles, Madrid și Milano. Cel mai ieftin bilet de avion cumpărat în ianuarie 2017 a fost un bilet de avion pe ruta Milano – Timișoara (doar dus) care a costat 3 euro. Cele mai solicitate destinații exotice în luna ianuarie 2017 au fost Dubai, Bangkok, Hong Kong, Bali și Singapore. Anul acesta, trendul destinațiilor solicitate se păstrează, iar prețurile încep de la 16 euro de persoană, dus-întors (taxe de aeroport incluse), pentru un bilet de avion spre Bruxelles (cu până la 50% mai ieftin față de restul anului), de la 17 euro pentru un bilet de avion spre Roma (50% mai ieftin) și de la 20 euro pentru un bilet de avion spre Londra (30% mai ieftin).

Rute de urmărit 

  • Timișoara – Frankfurt de la 16 € (25% mai mici față de restul anului);
  • Cluj-Napoca – Stockholm de la 17 € (30% mai mici față de restul anului);
  • Oradea – Barcelona de la 20 € (30% mai mici față de restul anului);
  • Craiova – Valencia de la 20 € (30% mai mici față de restul anului).

Vacanțe cu bilet de avion și cazare inclusă, de la 109 € de persoană

În ceea ce privește pachetele de city break ce includ biletul de avion și cazarea pentru 2 sau 3 nopți la hoteluri de 3 sau 4 stele, prețurile sunt cu până la 60% mai mici decât în restul anului. Spre exemplu, un city break la Roma achiziționat până pe 31 ianuarie 2018 costă de la 119 euro/persoană (cu până la 60% mai puțin decât în restul anului), la Bruxelles de la 109 euro/persoană (cu până la 60% mai puțin decât în restul anului), Milano de la 119 euro/persoană (60% mai puțin decât în restul anului) și Londra de la 129 euro/persoană (50% mai puțin decât în restul anului). Alte pachete pentru care au fost făcute deja solicitări sunt Budapesta de la 129 euro, Atena de la 129 euro, Berlin de la 159 euro, Larnaca de la 149 euro, prețurile fiind cu până la 50% mai mici decât în restul anului.