Magiunul din prune Topoloveni a obţinut recent o înregistrare internaţională, cu sprijinul Uniunii Europene, prin Decizia publicată în Jurnalul Oficial UE în data de 1 aprilie 2022, ceea ce îi oferă brandului o protecţie și o mai mare vizibilitate pe plan internaţional, informează un comunicat al producătorului.

Pentru anul 2022, traseul de promovare a magiunului din prune Topoloveni include Emiratele Arabe Unite, Vietnamul, Grecia și, de asemenea, România.

În urmă cu câţiva ani, tot cu susţinerea Uniunii Europene, marca magiun din prune Topoloveni a fost înregistrată în Statele Unite ale Americii și în Canada, în sistemul Trade Mark, care îi oferă protecţie și exclusivitate în utilizare. 

Potrivit producătorului Sonimpex Topoloveni, în data de 7 aprilie 2011, magiunul din prune Topoloveni aducea în România prima Indicaţie Geografică Protejată. La 11 ani de la primirea Indicaţiei Geografice Protejate, magiunul din prune Topoloveni și-a consolidat poziţia pe piaţa românească și a ajuns în peste 20 de ţări din întreaga lume, prin mai multe programe de promovare.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.595