Update

”Dragii mei,
Ne aflăm astăzi în mijlocul celei mai grave crize medicale pe care omenirea o are de înfruntat în ultimul secol. Așa cum știți deja, în România a fost decretată starea de urgență, care îi permite statului să ia toate măsurile de care este nevoie pentru a-și proteja cetățenii.

Aici, în Măgurele, administrația locală pe care o reprezint a depus toate eforturile pentru a combate epidemia de COVID – 19: au fost și sunt în continuare dezinfectate locurile de joacă, stațiile de transport în comun, trotuarele, străzile, în special în zonele în care avem aglomerare urbană.

De asemenea, am cerut Societății de Transport București să dezinfecteze autobuzele de mai multe ori pe zi, am solicitat asociațiilor de proprietari să asigure dezinfecția spațiilor comune din fiecare bloc și am luat toate măsurile care țin de noi, chiar și aici, în primărie: am restricționat temporar interacțiunea directă cu publicul și am încercat să venim în ajutorul cetățenilor prin soluții alternative, oferite de tehnologie (plăți online; comunicare telefonică sau pe email).

Autoritățile nu pot lupta, însă, singure cu această epidemie. Este nevoie de implicarea, de sprijinul, de empatia, de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Este important să ne păstrăm calmul, să respectăm toate regulile și măsurile impuse, să păstrăm igiena mâinilor, să evităm aglomerările, să limităm, pe cât posibil, deplasările. Pe scurt, să păstrăm distanța socială. Sunt doar limitări temporare, care ne vor ajuta să trecem peste această încercare. Însă, doar împreună vom reuși să ne protejăm pe noi, familiile noastre, comunitatea, sănătatea – averea noastră fără de preț.

(…) Urgența noastră, în acest moment, sunt persoanele vârstnice, care sunt singure, fragile și reprezintă categoria cea mai vulnerabilă. Ele, în primul rând, au nevoie de ajutorul nostru. De aceea, vă rog ca, în cazul în care cunoașteți, în orașul nostru, un părinte, un bunic aflat în această situație, să contactați Direcția de Asistență Socială, la nr. (021).457.4098, iar noi vom fi acolo să îl ajutăm. Pentru mine este o onoare să fiu în serviciul vostru. Am fost, sunt și voi fi alături de voi și vă cer doar SĂ CREDEȚI. Să credeți în puterea noastră de a trece ÎMPREUNĂ și peste această provocare. Împreună, RESPONSABIL, vom reuși!”

Acesta este apelul recent al edilului orașului Măgurele, Narcis Constantin.

Măsuri adoptate de primărie

Străzile și trotuarele din orașul Măgurele se spală, pe parcursul mai multor zile, cu jet de apă și detergenți specifici, iar în zonele în care nu există trotuare se efectuează acțiunea de măturat mecanizat a străzilor.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 493, ediția print

 

„Acțiunile de igienizare generală de primăvară au fost demarate încă de la începutul lunii, dar, dată fiind evoluția situației în ceea ce privește COVID-19, am impus un program mai intens de igienizare a domeniului public, astfel încât spațiile exterioare să fie cât mai sigure pentru noi, cetățenii. Cu toate acestea, vă recomandăm tuturor să respectați sfaturile autorităților: să rămâneți, pe cât posibil, în locuințe, să evitați aglomerațiile și să vă spălați pe mâini cât mai des!”, i-a îndemnat edilul Narcis Constantin pe cei din Măgurele.

”Siguranța tuturor cetățenilor din orașul nostru este cea mai importantă. Așadar, spațiile din jurul nostru, cele cu care intrăm în contact direct, trebuie să fie cât mai sigure cu putință. Parcurile au fost închise temporar, iar locurile de joacă dintre blocuri au fost dezinfectate. Locurile de joacă, clădirile administrative, școala, liceul și grădinițele, toate vor fi dezinfectate. Acțiunile se fac treptat și vor fi repetate ori de câte ori este nevoie!  Fac apel la calm, dar și la responsabilitate! Hai să respectăm toate indicațiile specialiștilor, pentru a preveni o eventuală infectare!”, a mai spus primarul.

Măsuri adoptate de Primăria orașului Măgurele:

= Activitatea Direcției de Relații cu Publicul a Primăriei s-a suspendat până pe 23 martie. Cetățenii se pot adresa instituției prin fax (021)4574.504), prin e-mail (office@primariamagurele.ro) sau telefon (021)4574.098).

= Accesul vizitatorilor în instituțiile publice este permis doar în situații de urgență. Din 12 martie, activitatea tuturor direcțiilor din Primărie se desfășoară cu doar jumătate din personal, ALTERNATIV (o săptămână la serviciu/o săptămână – muncă la domiciliu), în funcție de necesități și de specificul activității fiecărei direcții.

Trebuie să colaborăm, să acționăm și să dăm dovadă de solidaritate și de responsabilitate! Limitarea accesului în primărie nu înseamnă că instituția se închide pentru cetățeni. Aceștia se pot adresa instituției prin e-mail sau numere de telefon.

= Relații cu Publicul: (021)4574.098, fax: (021)4574.504, e-mail: office@primariamagurele.ro, informatii@primariamagurele.ro;

= Asistență Socială: asistenta.sociala@primariamagurele.ro,

= Urbanism: urbanism@primariamagurele.ro;

= Serviciul Agricol: registrulagricol@primariamagurele.ro;

= Taxe și impozite: impozite@primariamagurele.ro;

= Juridic: alina.dinu@primariamagurele.ro;

= Stare Civilă: starecivila@primariamagurele.ro;

= Cadastru: cadastru@primariamagurele.ro;

= Poliția Locală: telefon: 0733.448.331, e-mail – politialocala@primariamagurele.ro.