Consilierii locali aleși pe 27 septembrie 2020 de locuitorii comunei Brănești au fost convocați, pe 23 octombrie, la aprefectului județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, la ceremonia de constituire a Consiliului Local Brănești.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 522

”Cetățenii v-au acordat încă o dată încrederea și și-au pus în dvs. încă o dată speranța. Sunt convins că veți face, ca și până acum, tot ceea ce ține de puterea, posibilitățile și cunoștințele dvs., astfel încât să veniți în sprijinul acestei localități. Mă simt ca și într-o zi obișnuită de lucru, pentru că sunteți cei cu care am fost atâta timp colegi. De aceea, vă rog să îmi iertați emoțiile. Vă felicit pentru că ați fost aleși sau realeși”, a declarat prefectul Daniel Tudorel Zamfir, în deschiderea ceremoniei de învestire a consilierilor locali.

Secretarul general al comunei a dat citire încheierii pronunțate de Judecătoria Cornetu, a verificat prezența la ceremonie a consilierilor, a constatat îndeplinirea cvorumului necesar și a anunțat faptul că ședința va fi condusă de decanul de vârstă ales dintre consilierii locali, ajutat de doi dintre cei mai tineri consilieri locali.

Potrivit deciziei Judecătoriei Cornetu, au fost validați 12 consilieri locali, iar la ceremonia de preluare a mandatelor au fost prezenți 11 consilieri. Secretarul general al UAT Brănești a citit  încheierea pronunțată de către Judecătoria Cornetu, prin care sunt validate mandatele consilierilor declarați aleși. Astfel, încheierea de ședință din data de 19.10.2020, pronunțată în dosarul 12226/1748/2020, având ca obiect validare mandate consilier instanța, a dispus: ”Admite excepția prematurității ­validării mandatelor de consilieri locali ale domnilor Slavu Nicu și Constantin Gheorghița – supleanți, membri ai Partidului Național Liberal și a lui Huma Cristina Camelia – supleant, membru al Partidului Social Democrat. Respinge ca prematură validarea mandatelor de consilieri locali ale domnilor Slavu Nicu și Constantin Gheorghița – supleanți, membri ai Partidului Național Liberal, și a lui Huma Cristina Camelia – supleant, membru al Partidului Social Democrat. Validează mandatele consilierilor locali Stancu Corneliu, Velicu Rusică, Geambașu Constanța Monica, Nedu George Cătălin, Mărunțelu Așexandru Marius, Vasile Andrei Toma, Loscan Costel, Păun Ionuț, Nicola Marin, Stoian Vasile, Drăgan Florentina, Barbu Maria pentru Consiliul Local Brănești. Invalidează alegerea pentru funcția de consilier local al com. Brănești ale domnilor Cismaru Niculae, Anoiaica Marinela şi Ulmeanu Alexandruca urmare a depunerii declarației de renunțare la mandat în condițiile art. 115 din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ”.

În ordine alfabetică, după ce a fost citită decizia Judecătoriei, consilierii au fost invitați să depună jurământul de credință, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României.

După constituirea CL Brănești, în fața noilor consilieri locali, primarul ales cu 89,28% dintre voturile celor care s-au prezentat la urne în Brănești pe 27 septembrie, candidatul Partidului Național Liberal, Niculae Cismaru, a depus, la rândul său, jurământul de credință.

”Votul cetățenilor din acest mandat 2020-2024 a fost unul covârșitor pentru noi. Echipa din Primăria Brănești, cea din Consiliul Local, au avut un vot de 90%. Votul acesta ne obligă pe toți, consilieri, colegi din primărie, până și pe preoți să contribuim cu toții la bunăstarea comunei, să ducem la bun sfârșit toate proiectele începute. Vreau să îmi iau angajamentul, pe lângă jurământ, că voi duce la îndeplinire toate promisiunile pe care le-am făcut în campanie, pentru ca cetățenii noștri să fie mulțumiți și noi să ne schimbăm comuna din ce în ce în mai bine, cu un mediu curat și cu tot ce avem nevoie, cu unități de învățământ curate, frumoase, modernizate. Să ne ajute Dumnezeu să facem ce am promis, să nu înșelăm așteptările cetățenilor”, a declarat primarul reales Niculae Cismaru.