În prima zi de noiembrie, la Casa Albă din Moara Vlăsiei, consilierii locali aleși și validați de judecătorie și primarul ales și validat, de asemenea, au fost convocați prin Ordinul Prefectului județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, la ceremonia de depunere a jurământului și de constituire a Consiliului Local Moara Vlăsiei.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.523

Secretarul general al comunei, Eugenia Dumitru, a comunicat numărul consilierilor locali aleși pe 27 septembrie – respectiv 15, validați 14 (mandatul de consilier local al domnului Andrei Filip fiind invalidat de Judecătoria Buftea, ca urmare a declaraţiei de renunţare, acesta optând pentru funcția de primar, ales de locuitorii din comună cu peste 85% din voturile valabil exprimate pentru primar al localității).

Evenimentul de la Moara Vlăsiei a avut loc în prezența prefectului județului, a senatorului Nicoleta Pauliuc, a președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a subprefectului județului, Andrei Scutelnicu și a șefului de cabinet al președintelui CJI, George Tuță (candidat PNL pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din decembrie 2020).

În continuare, secretarul general a anunțat decanul de vârstă dintre consilieri, în persoana domnului Ionel Trifu, acesta preluând conducerea ședinței, ajutat de doi dintre cei mai tineri consilieri locali – Costin Barbu și Ciprian Sorin Paliciuc. A fost citită încheierea hotărârii judecătorești prin care s-au validat mandatele consilierilor locali aleși și s-a supus votului ordinea de zi a ședinței, după care, în ordine alfabetică, consilierii locali au fost invitați să depună jurământul cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. Noul Consiliu Local Moara Vlăsiei are acum următoarea componență: Florin Cucu, Marian Niculae, Ciprian -Sorin Paliciuc, Gheorghe Purcaru, Viorel Dumitru, Ionel Trifu, Petre Dumitrică, Dan Eugen Butușină, Cristian Gheorghe Purcaru, Costin Barbu, Florin Anca (12 reprezentanți PNL), Daniel Boițeanu și Gavril Enache (PMP) și Cristian Matei (ASL/PSD). Membrul supleant Ionuț Robert Paraschiv va depune jurământul în prima ședință a Consiliului Local Moara Vlăsiei.

După depunerea jurământului de către toți consilierii locali, prefectul județului a constatat legalitatea constituirii noului Consiliul Local Moara Vlăsiei, în continuare fiind citită încheierea judecătorească privind validarea mandatului de primar al domnului Andrei Filip. Acesta a depus apoi jurământul de credință, și a recunoscut că este la fel de emoționat ca la depunerile de jurământ de la debutul celorlalte trei mandate de primar anterioare. ”În numele Consiliului Local și al cetățenilor din Moara Vlăsiei îi urez, cu acest prilej, succes în activitate noului președinte al Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma. Pentru că succesul dumneavoastră însemnă și succesul comunității noastre! Urez, de asemenea, succes în activitate tuturor membrilor CL Moara Vlăsiei. (…) A trecut vremea politicii. Ne-am luptat, așa cum era normal, în campania electorală, rezultatul este acesta, Consiliul Local este constituit, primarul și-a preluat mandatul, așa că, din punctul meu de vedere, acum nu ar mai trebui să vorbim de putere sau de opoziție. Toți membrii Consiliului Local și toți membrii Consiliului lărgit (pentru că noi avem aici un ”Consiliul lărgit”, cu mult mai mulți reprezentanți ai comunității locale, în care luăm decizii) sunt gata de treabă. Avem primar, avem CL, avem CJI și avem președinte al CJI, deci toate condițiile sunt întrunite. Mai avem de făcut doar un pic de politică pentru a rămâne la guvernare, așa încât la nivel local să avem un sprijin și mai puternic și de la nivel central”, a spus primarul.

În completare, Hubert Thuma a afirmat că viziunea domniei sale pentru Ilfov ”este să deschidem județul pentru investiții, pentru cei care vor să trăiască și să locuiască în Ilfov. Și aici, domnule primar, dumneavoastră sunteți un exemplu pentru modul în care ați administrat dezvoltarea urbanistică. Vă felicit că nu ați acceptat o dezvoltare haotică și vreau să vă spun că în ceea ce privește proiectul de mare importanță al nodului intermodal veți avea sprijin atât de la mine, cât și din partea prim-ministrului României, pentru că am avut discuții pe această temă. Și, încă ceva… scorul important cu care câștigați dumneavoastră de fiecare dată alegerile mă obligă să sprijin fiecare proiect – pentru că știu că sunt serioase – care ajunge la CJI, de la administrația comunei Moara Vlăsiei. Vă urez succes în tot ceea ce veți face!”.

La final, prefectul județului i-a felicitat pe toți cei aleși și validați și le-a atras atenția să nu uite nicio clipă că au depus un jurământ care trebuie respectat. ”Toate deciziile pe care le veți lua și toate acțiunile dumneavoastră trebuie să fie guvernate de acest jurământ! Domnule primar, știți că v-am apreciat de-a lungul timpului și vă apreciez în continuare, iar rezultatul obținut în alegeri demonstrează că ce ați făcut pentru localitate, împreună cu cei din Consiliul Local, a fost ceea ce trebuia. Sunteți un exemplu de bune practici, ce trebuie urmat la nivelul județului Ilfov. Aveți o localitate foarte frumoasă, care a cunoscut o evoluție deosebită în perioada mandatelor dumneavoastră anterioare și, cu siguranță, și proiectele viitoare vor duce tot mai mult la îmbunătățirea condițiilor de trai, bunăstăstării, siguranței celor din localitate. Și vor reprezenta elemente ferme și convingătoare și pentru cei care vor să vină să locuiască aici. Spor la treabă!”, a concluzionat Daniel Tudorel Zamfir.