Buftea
Buftea a fost plină de culoare timp de trei zile datorită ediției a IV-a a concursului Culorile toamnei și duminică, 22 noiembrie, la Centrul Cultural al orașului, a avut loc festivitatea de premiere.
Text şi foto: Cristina Bunea
Avem un copil, ce facem cu el?
Orice părinte responsabil știe că al său copil nu poate petrece tot timpul în fața computerului sau al televizorului. Mai există și altceva pe lumea aceasta și creativitatea micuților trebuie găsită, încurajată și…eventual premiată. De partea găsirii și a premierii se ocupă educatoarele de la grădiniță, învățătoarele din clasele primare și profesorii de la liceu. Responsabili cu încurajarea sunt, în mod special, părinții care trebuie să adune cu ai lor prunci frunze, semințe, bețișoare, ziare și reviste, cele mai bune pensule și cele mai rezistente culori. Și mai departe de evoluția creativă a fiecărui copil din Buftea nu mai există nimic de spus și nici de criticat. Doar de aplaudat, căci… e lucru mare pentru dezvoltarea copiilor.
Toamna are culori…normale
Învățătoarea Andreea Burtea a pus pe hârtie proiectul ”Culorile toamnei” acum patru ani, pe când era educatoare. Mutarea profesională la Școala gimnazială nr. 1 a însemnat și continuarea proiectului de stimulare a valențelor creative ale copiilor, într-ale picturii, colajului și artizanatului. Și, privind, panourile cu sutele de lucrări expuse pe holurile Centrului Cultural, în 21 noiembrie, nu poți decât să te bucuri că, în ochii și mintea copiilor, toamna are culori… normale: galben, maro-roșcat, verde, iar cerul și apa sunt albastre. Nimic suprarealist încă. Și, uf, ce ușurare să știi că pruncul tău învață frumos despre mersul lumii lipind semințe și frunze pe o coală de hârtie!
459 lucrări
S-a lucrat pentru festivalul Culorile toamnei în toate unitățile de învățământ ale orașului Buftea și se știe… nu‑s puține. Astfel că, s-au adunat 459 de lucrări, pe care colegele Violetei Mitescu de la Centrul Cultural le-au așezat cu grijă pe mari panouri ca și cum ar fi fost lucrările propriilor copii. Iar publicul a fost invitat să voteze. Și a făcut-o și primarul Gheorghe Pistol, pentru că Primăria s-a ocupat de organizarea acestui concurs alături de Asociația Darul Copilăriei. În afară de copiii din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, au fost onorate și cadrele didactice care i-au îndrumat și momentul înmânării diplomelor în fața unei săli pline a fost pentru unele profesoare de-a dreptul emoționant. Marele Premiu (cu o tabletă alături, drept recompensă) i-a revenit Mariei Badea, elevă în clasa a V-a B la Școala Gimnazială nr. 1, pentru o sensibilă pictură.
Tuturor, felicitări!