FC Voluntari e „pe val”

Ei, da! Putem spune, fără să greșim, că FC Voluntari este una dintre surprizele campionatului, alături de echipa aflată în prezent pe locul 2, FC Botoșani. Ultimul meci, cel cu ACS Poli Timișoara este încă un argument în acest sens. De la venirea lui Florin Marin, vedem o altă față a acestei echipe care, în campionatul precedent, abia a scăpat de retrogradare.

Ce se întâmplă la Voluntari este o adevărată minune. Echipa arată bine, iar Florin Cernat își trăiește o a doua tinerețe. Alături de un alt veteran, Maftei, el dă siguranță echipei și pare un al doilea antrenor pe teren. Cu câțiva tineri talentați aduși de la Steaua – vezi Marinescu sau Popadiuc – și cu experiența veteranilor, la care se va alătura și Costin Lazăr, FC Voluntari ne va mai furniza multe surprize, mai ales că actuala distribuție abia a început să se rodeze.

 

Crucișătorul „Voluntari”

Așadar, marinarii din Voluntari, în ultima vreme joacă formidabil. Ilfovenii formează o echipă sudată, un atac penetrant (al doilea loc ca număr de goluri marcate – 14, după Botoșani – 15). Iar Cernat este un soi de Messi de Ilfov. La 36 de ani, el a marcat de două ori cu Timișoara, a dat o pasă decisivă și a reușit alte combinații excelente cu Marinescu, Ivanovici și Filipov. Una peste alta, FC Voluntari a controlat jocul cu autoritate. Scorul a fost deschis în minutul 20, printr-un șut superb al lui Marinescu, pentru ca la finalul primei reprize (min. 41), un alt ex-stelist, Popadiuc, să stabilească rezultatul pauzei, 2-0. Bănățeni au redus din handicap în min. 72, când Almeida a profitat de o ieșire greșită a lui Bornescu și a trimis peste portarul Voluntariului, din interiorul careului de 16 metri. Un minut mai târziu era 3-1, după ce Florin Cernat a fructificat penalty-ul acordat în urma unui fault în careu al lui Șeroni asupra lui Căpățână. În minutul 85, Cernat recidivează și înscrie în poarta lăsată goală de
Curi­leac, ieșit să respingă, fără succes mingea, care a ajuns astfel la veteranul Voluntarilor. „Am controlat jocul din punct de vedere tactic. Am pregătit jocul pentru a închide culoarele și să-i surprindem pe contraatac. Așa s-a și întâmplat. Victoria este absolut meritată. Sigur, au fost și niște execuţii de excepţie din partea lui Cernat și Marinescu”, a spus, după meci, antrenorul Florin Marin.

„Vulturi” sau „guguștiuci”?

Concordia Chiajna a suferit o nouă înfrângere, 1-2, cu Viitorul lui Hagi, în deplasare. Dacă în prima repriză jocul a fost echilibrat, cu puține ocazii de gol, startul reprizei a doua a consemnat începutul sfârșitului. Doar de 17 secunde au avut nevoie elevii lui Hagi să deschidă scorul „în fața unei defensive visătoare, care l-a făcut, la final, pe Săndoi să exclame că are o echipă de guguștiuci, în condițiile în care echipa sa a avut lovitura de începere!”, așa cum glăsuiește chiar site-ul ilfovenilor. Chițu a fost autorul primului gol, cu un șut superb la colțul lung și tot el le-a dat vulturilor lovitura de grație în min. 72. Unicul gol al ilfovenilor a fost marcat de Pena, în ultimul minut de joc. Situația Concordiei devine astfel îngrijorătoare, cu doar 7 puncte și 3 goluri marcate în 7 etape, mai ales că urmează o confruntare grea, etapa viitoare, cu CSU Craiova…