COSR. Președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad, va îndeplini funcția de președinte interimar al Comitetului Olimpic și Sportiv Român după demisia lui Alin Petrache, pe data de 29 august, până la alegerile care vor avea loc la 15 noiembrie, conform hotărârii luate vineri de Comitetului Executiv al COSR. Petrache a renunțat la funcție în urma celei mai slabe clasări a României la JO, după cel de-Al Doilea Război Mondial (locul 47) și a neîndeplinirii obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câștigarea a 6-8 medalii. Nicu Vlad a afirmat că deciziile în următoarele 60 de zile nu îi vor aparține, acestea urmând să fie luate de Comitetul Executiv al COSR. Oficialul Federației Române de Haltere a mai declarat că deocamdată nu este tentat să candideze la președinția COSR.

 

TENIS. Sezonul 2016 continuă pentru Simona Halep (5 WTA) cu un circuit asiatic de toamnă complet: turneele de la Tokyo (Japonia, categoria Premier), Wuhan (China, categoria Premier 5) și Beijing (China, categoria Premier Mandatory). Halep are 40 de victorii în sezon, din 54 de meciuri, iar zestrea de 4.259 puncte pe 2016, de la finalul ultimului turneu de Grand Slam, o plasează pe locul 3 în clasamentul acestui an, la doar 71 de puncte de baremul care ar fi calificat-o deja matematic, la WTA Finals, de la Singapore. Competiția de la Tokyo debutează pe 19 septembrie, iar Halep este cotată cu șansa a treia la trofeu, după Garbine Muguruza (3 WTA) și Agnieszka Radwanska (4 WTA).

 

 

HANDBAL. Un spaniol este pe cale să devină membru al echipei naționale de handbal a României. Javier Humet (foto), interul dreapta al lui CSM București, și-a depus actele pentru obţinerea cetăţeniei române. El a fost transferat în Liga Naţională în urmă cu 4 sezoane și are în palmares un titlu de campion cu HCM Constanţa, dar și două Cupe ale României, cu gruparea de pe litoral, respectiv cu CSM București. În vârstă de 26 de ani, Humet a mai jucat la Portland San Antonio, Caja Aragon și Ivry. În cazul în care va obţine cetăţenia, Humet va colabora la naţionala României cu un alt spaniol- selecţionerul Xavier Pascual.