Duminică, 3 aprilie, ilfovenii au putut fi martorii unui eveniment sportiv caritabil inedit. Este vorba de maratonul „Wings for Life World Run”, al cărui start a fost dat din parcarea unui supermarket din cartierul Pantelimon.

Această manifestare cu scop caritabil a strâns la start peste 2.000 de participanți. Maratonul, care s-a desfășurat, concomitent, în 33 de țări ale lumii și-a propus strângerea de fonduri pentru găsirea unui remediu împotriva leziunilor coloanei vertebrale, din taxa de participare achitată de către concurenți. „Taxa de participare este donată către Fundația Wings for Life, care se ocupă de cercetare. Pentru a putea participa la maraton, cei interesați au achitat 100 de lei plus TVA”, ne-a declarat directorul de comunicare al Wings for Life World Run, Andreea Mitrache.

Participanți de seamă, printre alergători

Cursa a fost onorată și de participarea unor nume cunoscute românilor. Astfel, printre alergători s-au numărat și ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, alături de prezentatorii tv Dani Oțil, Carmen Brumă, Mircea Badea și Mihaela Rădulescu. În afară de România, maratonul s-a desfășurat și în țări ca Austria, Germania, Belgia, Franța, Anglia, Spania, Italia, Croația, Slovenia, SUA, Japonia, Canada și Australia.

Cursa s-a desfășurat pe traseul DN3 şi DN3A. Participanţii au alergat pe teritoriul județului Ilfov, din oraşul Pantelimon pe bulevardul Biruinţei, Calea Dobrogei, prin Brăneşti și Islaz, după care s‑au îndreptat spre municipiul Călăraşi. De-a lungul traseului ilfovean, buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de 25 polițiști din cadrul Serviciului Rutier Ilfov al IPJ.