Cea mai bună metodă prin care poți să‑ți redobândești starea de bine, atunci când te doare ceva și nu ai la îndemână medicamente cu efecte analgezice, o reprezintă masajul. Săptămâna aceasta, îți prezentăm continuarea materialului din ediția trecută, realizat împreună cu terapeutul Bogdan Begligiu. Vizualizează harta mâinii și află ce afecțiuni poți tratata prin automasajul palmei!

 

Harta mâinii

“Pe de-o parte, degetele corespund cu capul și gâtul. Masajul degetelor te va ajuta să elimini dureri cum sunt cele de cap, de dinți, de sinusuri. Palmele corespund corpului. Cum te uiți la palmă, partea de la baza degetelor corespunde cu gâtul, centrul cu stomacul și ficatul și partea de lângă încheietură cu sistemul digestiv”, explică Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki.

Iată cum ameliorezi următoarele afecțiuni prin reflexoterapie 

Durerea în gât

Ține degetul mare de la bază și rotește-l. Trage apoi de el și rotește-l în cealaltă direcție. Realizează aceeași mișcare de rotație în ambele sensuri, dar acum mergând cu o falangă mai sus. Realizează același proces la toate degetele.

Durerea de cap și de sinusuri

Apasă vârful degetului mare într-o mișcare de pulsație pe toate părțile. Repetă procesul pentru fiecare deget.

Durerea de umeri

Freacă baza degetului mic pe ambele părți.

Durerea de spate

 

Aplică presiune pe degetul mare, de la vârf până la bază.