Poliția Română anunță că a luat măsuri suplimentare pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice în actualul sezon estival și a demarat acțiunea „Litoral 2016”, cu polițiști detașați în stațiunile de la Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 1 – 7 iulie, Poliția Română a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea fap­­telor antisociale și pen­tru menținerea ordinii și liniștii publice, astfel că 11.256 de polițiști au fost în teren.

„În urma activităților, au fost constatate 6.158 de infracțiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulației sau de altă natură), iar 919 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 3.905 de persoane, iar alte 161 de persoane urmărite, dintre care 133 la nivel național și 28 la nivel internațional, au fost depistate. De asemenea, au fost aplicate 56.435 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.412.296 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 262.515 lei“, se arată în comunicatul citat.

Au fost aplicate 8.148 de sancțiuni con­travenționale pentru nerespectarea normelor pri­­vind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 672 pentru fapte de natură economică, iar 45.628 de sancțiuni ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 290 pentru consum de alcool și 16.411 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3.044 de permise de conducere, dintre care 369 pentru consum de alcool și 716 pentru viteză și au retras 1.195 de certificate de înmatriculare.

Prudență în relația cu persoanele nou cunoscute!

Pentru petrecerea sezonului estival în siguranță, polițiștii recomandă persoanelor ca, indiferent unde își petrec vacanța, la munte sau la mare, să fie prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute și „să nu se laude ori să expună bunurile de valoare, deoarece, printre amabili și binevoitori pot întâlni și escroci!“

 

„Când mergeți la plajă, luați cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăți curente! Nu lăsați copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate! Învățați-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră! Când parcați autoturismul, nu lăsați în interior genți sau sacoșe, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenția infractorilor!“, precizează comunicatul citat.