Plaga care a cuprins județul Ilfov și care se numește transportul public de persoane în regim maxi-taxi, a atins și comuna Cernica. Problemele sunt asemănătoare cu cele întâlnite și în alte localități ilfovene. Mașini hârbuite, orar de funcționare alandala, impertinența șoferilor. De mai bine de un an, primarul Gelu Apostol încearcă să rezolve această situație iar acum este hotărât să trecă la măsuri mai dure. Pe lângă această problemă, în Cernica se întâmplă și lucruri bune, cum ar fi lucrările pentru rețelele de apă și canalizare dar și acțiuni peisagistice și de curățenie.
Sesizările cetățenilor din Cernica legate de activitatea dezastruoasă a firmelor de maxi-taxi nu l-au lăsat indiferent pe primarul Gelu Apostol. În decurs de un an, acesta a bătut de peste zece ori la porțile Ministerului Transporturilor, asta pe lîngă numeroase adrese trimise autorităților competente de pe raza județului. „Sunt firme care au câștigat licențe de transport în regim maxi-taxi dar care nu au nici măcar o mașină sau parc auto. Contra unor sume zilnice, de exemplu 200 de lei pentru o mașină, autorizația este cedată unei alte firme, care vine cu niște mașini care sunt un real pericol pentru populație”, ne explică viceprimarul din Cernica, Marian Nica. La rândul său, primarul spune că va pune piciorul în prag. ”După Paște, vom face o ședință și vom cere interzicerea stațiilor în Cernica până când nu vor veni cu mijloace de transport civilizate. Există în momentul de față și un mijloc alternativ de transport, mai precis un tren privat care circulă pe ruta București-Oltenița și care are stații pe raza comunei. Tariful la tren este de 1,5 lei iar copiii și pensionarii au abonamente la jumătate de preț. O cursă cu maxi-taxi costă 2,5 lei și nici nu fac abonamente. Avantajul lor este însă că merg mult mai des decât trenul și au mai multe stații”.
O gură proaspătă de oxigen
În altă ordine de idei, campania de curățenie este în plină desfășurare iar, pe lîngă lucrările obișnuite, cum ar fi vopsitul bordurilor de la aleile pietonale, curățirea arborilor, etc, între Cernica și satele din comună au fost plantați peste 200 de stejari și castani.
Legat de introducerea apei potabile și a canalizării, lucrurile se derulează normal, ca și când nu ar fi o perioadă agitată, specifică apropierii campaniei electorale, lucru pe care nu îl vezi în multe locuri și care este de apreciat. În acest sens, anul acesta au fost finalizate lucrările în Bălăceanca Poștă, iar pentru Cernica zilele acestea se va afla câștigătorul licitației pentru rețeaua de canalizare și tot zilele acestea se derulează licitația pentru introducerea apei potabile în satul Căldăraru.