Bărboianu, „rupt” de Bălgrădean!

Partidă de coșmar pentru „Vulturi”, la Târgu Mureș. Portarul Cristian Bălgrădean a ieșit imprudent la o centrare și l-a accidentat pe coechipierul său, Ștefan Bărboianu, dar și pe Ciolacu. După două minute, Bălgrădean a luat al doilea galben și a fost eliminat.

Putem spune că Bălgrădean a fost eroul negativ al meciului de la Târgu Mureș. Încă din minutul 9, portarul Concordiei a primit un cartonaș galben după ce l-a faultat în careu pe Bâftoi. Penaltiul acordat de George Găman a fost transformat de Gabi Mureșan. În repriza a doua, Bălgrădean a desăvârșit dezastrul care plutea, parcă, în aer. În minutul 73, după o ieșire imprudentă la balon, „reușește” o dublă performanță, în urma căreia Găman dictează cel de-al doilea penalti: îl accidentează grav pe Ștefan Bărboianu dar și pe atacantul mureșenilor, Ciolacu. Ce a urmat, e demn de un film horror.

Ilfovenii au egalat în nouă jucători!

În urma acestui fault „la pătrat”, Bălgrădean primește cel de-al doilea galben și este eliminat, lăsând echipa în nouă oameni, pentru că
Alexa epuizase toate schimbările… În poartă intră Albu, care scapă basma curată, pentru că Mureșan care a executat penalty-ul a tras în bară. Ilfovenii nu capitulează, însă, și în minutul 84 reușesc să egaleze, prin Valentin Alexandru. Speranțele „vulturilor” într-un egal se năruie repede, în minutul 87, când Ciolacu înscrie în poarta apărată de Albu, după o deviere a lui Bănel Nicoliță și astfel ASA se impune după un meci nebun, disputat în noroiul din „orezăria” de la Tg. Mureș.

Calvarul lui Bărboianu

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, scenariul horror a avut un episod infiorător și în afara gazonului, în care eroii principali au fost echipajul de pe Ambulanță și Ștefan Bărboianu. Bărboianu a suferit, conform primului verdict, o ruptură a ligamentelor colateral, medial și lateral și o ruptură a ligamentului încrucișat anterior, însă a ajuns la spital la aproximativ 45 de minute de la accidentare.

Aproximativ 30 de minute a fost nevoit apărătorul să aștepte doar în ambulanţă, până să fie transportat, pentru că nu ar fi existat o a doua ambulanță pe teren. Ofițerul de presă al Concordiei, Florin Petrescu, a declarat că unul dintre apropiații jucătorului a afirmat că Bărboianu a fost tratat precum un ”câine”, de către cei care au asigurat serviciile medicale la partida de pe Trans-Sil, dar și de către personalul spitalului din Tg Mureș, la care a fost transportat, și că pe stadion ar fi existat și o a doua mabulanță. „Tremura din toate încheieturile, plângea și ţipa ca din gură de șarpe. Ne-am dus după cei de la ambulanță și,
într-un târziu, unul din medici ne-a spus că nu poate părăsi terenul până nu se oprește partida. I-am zis să meargă cu el la spitalul de urgență, pentru că e un caz aparte. Îmi tot zicea că nu poate, în condițiile în care era și a doua ambulanță cu medic acolo”, a povestit Florin Petrescu.

„Fane a fost tratat ca un câine. Pe lângă faptul că a stat zece minute pe teren, în nămol și în ploaie, după aceea, a fost băgat într-o salvare și uitat acolo până la finalul meciului, în întuneric. De la stadion a fost transportat în spital și, acolo, același tratament. Nici calmante nu au avut pentru el”, a spus apropiatul lui Bărboianu.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.343