Specialiștii Serviciului de Ambulanţă sunt pregătiţi să intervină pentru a asigura asistenţa medicală de Sărbători. De asemenea, medicii din spitalele de urgenţă de pe raza judeţului Ilfov și a Capitalei vor oferi consultaţii în regim de urgenţă, vor face internări și vor opera după un program normal de lucru. Marile magazine vor fi deschise în zilele libere, iar ATM-urile vor fi operaţionale chiar dacă băncile vor fi închise.
Spitalele vor asigura asistenţa de urgenţă 
E cunoscut faptul că de Sărbători, pe fondul abuzului alimentar și a excesului de alcool, în fiecare an crește numărul îmbolnăvirilor și al internărilor. Pentru a evita orice neplăceri, medicii Spitalului Judeţean Ilfov și specialiști din alte nouă unităţi medicale de stat din București vor acorda îngrijiri în regim de urgenţă, tuturor locuitorilor din comunele și orașele ilfovene care ajung la camerele de gardă. Vor fi gata să intervină specialiștii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar, de la Spitalul “Sf. Pantelimon”, de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan”, cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni”. Vor oferi consultaţii, vor interveni chirurgical la nevoie și vor acorda îngrijirile de rigoare, medicii și asistenţii de la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice, cei de la Spitalul de Arși, de la Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și cei de la Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii “Marie Curie”.  Solicitările pentru Am­bulanţă vor fi preluate ca de obicei, la numărul de telefon 112, serviciul având program normal de lucru atât în noaptea de Înviere, cât și în toate cele trei zile de Paște. E bine de știut că, specialiștii de pe Salvare vor elibera certificate constatatoare de deces chiar și de Sărbători.
Supermarketurile își prelungesc ­programul
Mâine, marile magazine vor fi deschise non-stop. Sâmbătă, supermarketurile Real de la marginea Capitalei se vor închide la orele 21.00, duminică vor fi închise, iar luni își reiau activitatea de la ora 08.00. Supermarketurile Carrefour vor fi deschise sâmbătă până la orele 19.00, duminică vor fi închise urmând ca luni să-și reia programul normal de lucru. Magazinele Selgros București – Ilfov vor fi deschise cumpărătorilor sâmbătă până la ora 16.00, duminică vor fi închise, iar luni de la 07.00 la 22.00 vor fi din nou accesibile publicului.
Majoritatea băncilor își închid sucursalele de Sărbători, așa că operaţiunile bancare trebuie făcute din timp. Numai ATM urile vor fi alimentate cu bani cash și automatele de schimb valutar vor fi operaţionale, cel puţin până sâmbătă după-amiază.