Incident electoral

Membri ai staffului de campanie al lui Klaus Iohannis, care împărțeau materiale electorale în Voluntari, au fost atacaţi cu ouă şi pietre de persoane necunoscute, aflate într-un grup care îi urmărea.  Ei îi acuză de această agresiune pe oamenii primarului PSD, Florentin Pandele.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţă, când membri de campanie din Voluntari ai lui Klaus Iohannis, au mers să împartă afişe electorale. La un moment dat, aceştia susţin că au fost atacaţi cu ouă şi pietre, pe o stradă din Voluntari, de un grup care i-ar fi urmărit.

„Totul s-a întâmplat dimineaţă. Auzind îndemnurile doamnei senator Gabriela Vrânceanu Firea, la o campanie decentă, am hotărât să mergem şi noi să împărţim afişe şi pliante în Voluntari, după foarte mult timp, pentru că aici, în Voluntari, nu se lasă să se întâmple aşa ceva. Am fost întâmpinaţi de Poliţia Locală care, iniţial, ne-a cerut autorizaţia să împărţim pliante şi flyere. I-am spus că nu avem nevoie, pentru că suntem în campanie şi nu deranjăm pe nimeni. Am pornit mai departe şi, pe o stradă, la 200 m de Poliţie, am fost întâmpinaţi de un grup de golani care au aruncat cu ouă şi pietre în noi, ne-au adus injurii. Toate acestea s-au întâmplat sub privirile consilierilor locali PSD ai Primăriei oraşului Voluntari. Nu au încercat să aplaneze conflictul. Noi am încercat să-i abordăm, să-i întrebăm ce se întâmplă. Nu ne-au răspuns, ba se şi amuzau pe la colţul străzii”, a declarat, la Realitatea TV, un membru PNL atacat. „Am recunoscut un singur consilier local, care nu arunca cu ouă, dar cred că-i supraveghea… domnul Viorel Iordache. Au aruncat cu ouă, au fost foarte agresivi, în ideea de a părăsi noi localitatea. Am avut norocul că unii cetăţeni care primeau de la noi afişe ne-au luat apărarea”, a povestit un altul.

„În privința așa zisului incident acuzat de membrii PNL, care susțin că ar fi fost atacați când distribuiau pliante electorale în orașul Voluntari, vă informăm că respingem ferm această afirmație ! Categoric, nu membri ai PSD au atacat cu ouă sau cu orice altceva echipele de campanie liberale. PNL dorește doar să ne defăimeze și să se victimizeze. Echipele de campanie ale PSD Ilfov s-au intersectat astăzi cu echipele altor partide, aflate de asemenea în campanie, și nu au fost niciun fel de incidente. În lipsa unui candidat cu șanse, PNL naște diversiuni !”, se spune într-un comunicat al PSD Ilfov. Totodată, în comunicat se precizează că cei care au făcut astfel de afirmații la adresa PSD vor fi acționați în judecată.