Pe 11 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Bragadiru au făcut o vizită prichindeilor de la Grădinița nr.1 „Călțuna” din satul Clinceni, comuna Clinceni, pentru a le împărtăși câteva din experiențele acumulate în activitatea de polițist, cât și pentru a le insufla celor mici, încă din perioada copilăriei, sentimentul de apreciere față de profesia de polițist, precum și sentimente de respect, dreptate, demnitate și onoare.

Astfel, spre bucuria prichindeilor, polițiștii le-au prezentat autospecialele de poliție, le-au explicat, pe înțelesul lor, ce activități desfășoară oamenii legii și cu ce situații se confruntă polițiștii – în trafic ori în situatiile operative. Le-au povestit despre cum salvează vieți și previn săvârșirea de infracțiuni.

Prezentarea profesiei de polițist, pe înțelesul celor mici, s-a îmbinat perfect cu activitățile desfășurate pe tema educației rutiere. Copiii au învățat indicatoare rutiere, când și în ce condiții sa traverseze strada, dar și pe unde să se plimbe cu bicicletele.

Cu siguranță, cei mici s-au bucurat de vizita polițiștilor, însă și aceștia din urmă au avut satisfacția că, la sfârșitul întâlnirii cu cei mici, au reușit să le insufle dorința de a deveni polițiști, precum si bucuria faptului că micuții au învațat cum să nu devină victime ale accidentelor rutiere.

Pentru a le rămâne o amintire frumoasă, copiii și polițiștii s-au fotografiat împreună, iar cei mici au promis ca vor veni în vizită la politiștii din Bragadiru.