Fenomene paranormale

La intrarea în Tâncăbești, pe partea dreaptă a DN 1, cum vii dinspre București, tronează un ditamai panoul publicitar. Pe acesta, PSD a postat două imense afișe publicitare, care te îndreaptă cu gândul la fenomene paranormale. Privindu-le, te ia cu fiori pe șira spinării.

Pe partea dinspre București a panoului, afli că „USL trăiește!” Cum Dumnezeu, când toată lumea știe că a sucombat? Sau o fi vreun zombie, aflat sub pulpana ocrotitoare a lui Victor Ponta și a PSD, care bântuie, încă, lumea politică românească? 

Dar ceea ce te lasă mut de uimire, pentru ca apoi să capeți un dram de speranță, este afișul de pe partea opusă. Aici, deasupra sloganului electoral, „Mândri că suntem români”, îl poți admira, în toată splendoarea sa, pe voievodul Mihai Viteazu, călare pe armăsarul său. Primul gând care-ți vine în minte, având în vedere că este vorba de publicitate electorală, este acela că marele voievod a înviat și candidează din partea PSD-UNPR-PC la alegerile pentru parlamentul european! Ei, da, un candidat pe cinste, pe care l-ai vota, fără să mai stai pe gânduri.

În ziua când ne aflam la Tâncăbești, pe lângă panou trecea o bătrânică, tanti Filofteia. Am întrebat-o dacă intenționează să-l voteze pe Mihai Viteazu la alegerile europarlamentare. Ne-a răspuns sec: „Nu maică, eu îl prefer pe Ștefan cel Mare, pentru că sunt moldoveancă!”