Anul viitor, învățământul va beneficia de cel mai mare buget din ultimii zece ani. Anunțul a fost făcut public de ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, ieri, într-o conferință de presă care a avut loc la Iași.

 

Potrivit agerpres.ro, la finalul săptămânii trecute, ministrul Pop a luat parte la întrunirea Consiliului Național al Rectorilor (CNR). Cu această ocazie, el a mai declarat și că în 2018, vor fi asigurate toate creșterile salariale promise.

„Avem un buget maximal, dacă îl pot numi așa. Cel mai mare buget din ultimii 10 ani. Eu cred că e important și pe zona universitară să eficientizăm costurile, să asigurăm toate costurile salariale. Așa cum bine știți, la rectificarea bugetară am alocat o parte din sentințele judecătorești, tot ce înseamnă creștere salarială am acoperit. Rămâne să ne vedem anul viitor cu un buget mult mai consistent și mult mai eficient folosit. În rest, toate lucrurile punctate de Consiliul Național al Rectorilor sunt preluate de MEN, și alături de ei vom desfășura toate activitățile în special pe zona universitară”, a declarat presei ministrul Liviu Marian Pop, citat de agerpres.ro.