Veşti bune pentru românii care au nevoie de un transplant pulmonar! Medicii austrieci continuă să primească pacienţii români pentru astfel de operaţii. Mai mult, aceştia s-au oferit să instruiască specialişti români care să realizeze astfel de intervenţii chirurgicale complexe, chiar aici, în ţara noastră.

 

Potrivit ministrului Sănătății, Florian Bodog, specialiştii Spitalului AKH din Viena au deblocat programul de transplant pulmonar pentru pacienţii români. Aceştia şi-au luat angajamentul că vor efectua încă zece transplanturi pulmonare pentru România.

Austriecii vor realiza şi un program de training cu medicii noştri

Am primit oficial răspunsul de la Spitalul AKH şi ţin să vă anunţ cu satisfacţie că a fost deblocată situaţia şi că Spitalul AKH va face din nou transplant pentru România. Am convenit un anumit număr de cazuri care vor fi rezolvate de spitalul AKH. În acelaşi timp, spitalul AKH ne oferă posibilitatea de a participa la un program de urmărire şi de monitorizare a activităţii pe care noi o facem în vederea demarării procedurii de transplant în România. În acelaşi timp vreau să vă spun că dânşii vor face şi un program de training. Universitatea din Viena şi-a manifestat dorinţa de a face un program de training pentru specialiştii români care vor activa în acest domeniu”, a spus ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, într-o conferință de presă. Anunţul a fost făcut printr-o scrisoare transmisă autorităţilor române, chiar de către managerul clinicii din Viena.

Remember…

Reamintim că, în urmă cu numai o săptămână, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că a fost informat, printr-o scrisoare semnată de către un profesor doctor de la Clinica AKH din Viena care i-a fost transmisă pe mail, nu oficial, că unitatea medicală austriacă nu va mai primi pacienţii din România la tratament. Motivul invocat de semnatar era scăderea capacităţii centrului medical. Alarmate de această situaţie care punea în pericol vieţile a numeroşi oameni, autorităţile din România au început încă de atunci să caute ajutor la alte clinici din străinătate. Se aşteptau răspunsuri de la specialiştii din Cehia şi din Germania.