România se va confrunta cu un nou val epidemiologic, spre sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ieri, la Iași. 

 

„Aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe o zi frumoasă ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al Sărbătorilor Pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va însemna şi o speranţă la relaxare şi o speranţă la celelalte valuri de mult mai mică amploare”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru, s-a aflat ieri la Iaşi, unde a vizitat Spitalul de Neurochirurgie, Maternitatea „Elena Doamna”, Maternitatea „Cuza Vodă”, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase. Anterior vizitei de la Iaşi, ministrul a efectuat o vizită şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.