Urmare a măsurilor dis­puse, pe raza județului Ilfov nu s-au înregistrat eve­nimente deosebite şi ac­cidente rutiere grave. Minivacanța din acest an a fost una dintre cele mai sigure şi liniştite din ultimii ani.

Pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, pe durata minivacanţei de 1 Mai şi a Sărbătorilor de Paşti, efectivele de poliție au fost suplimentate, astfel au acţionat 1.047 poliţişti, dintre care, 318 de la formaţiunile rutiere, 612 poliţişti de ordine publică şi 117 din cadrul altor structuri operative ale inspectoratului.

Polițiștii rutieri au ac­ționat pe drumurile na­ționale și județene, pentru prevenirea accidentelor rutiere, a ambuteiajelor rutiere și pentru fluidizarea traficului, astfel că, pe raza județului Ilfov, nu s-a înregistrat niciun accident rutier grav. 

În perioada 01-06 mai a.c., poliţiştii au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice și apă­rarea patrimoniului pu­blic şi privat, pentru ca ce­tățenii județului Ilfov să se bucure în linişte de această minivacanţă.

În acest interval, polițiștii au constatat 28 de infracțiuni, dintre care 24 în flagrant și au fost aplicate 1.402 sancțiuni contravenționale, în valoare de 882.158 de lei, dintre care 315 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, 1.054 pentru încălcări ale legislației rutiere, 5 pentru nereguli economico-financiare și 28 pentru alte fapte. Pe numele unei persoane a fost emis mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii rutieri au reținut 74 de permise de conducere și au retras 29 de certificate de înmatriculare.