Centrul ”Arena” din Cartierul Tineretului, Moara Vlăsiei – a găzduit, tot săptămâna trecută, ceremonia de investire a consilierilor locali și primarului ales, în prezența reprezentantului Prefecturii Ilfov, Cristian Lixandru.

Încă de la început s-a anunțat imposibilitatea investirii lui Ioan Boboc, candidat independent care a obținut un mandat de consilier local, sub motivația nedepunerii la Autoritatea Electorală a raportul financiar al cheltuielilor de campanie, atrăgând astfel invalidarea. Cu toate acestea, colegii săi din CL Moara Vlăsiei au votat pentru validarea mandatului său de consiler local, iar Ioan Boboc a anunâat că va depune contesatație la judecătorie în vederea rezolvării celelilalte spețe. În cazul domnilor Sorin Paraschiv și Victor Boițeanu, care au obținut mandate de consilieri locali, reprezentând ALDE, 11 colegi consilieri locali s-au abținut în privința votului pentru validarea mandatelor acestora.

A urmat investirea primarului ales, Andrei Filip – și depunerea jurământului de către acesta.

”Mulțumesc cetățenilor comunei pentru că au înțeles munca, implicarea mea și a viceprimarului, a CL și a funcționarilor din cadrul Primăriei. A fost un efort comun și s-au văzut rezultatele! Oamenii ne-au perceput ca atare, drept pentru care – mulțumesc tuturor! În campania electorală mi-am făcut o promisiune, mie și cetățenilor comunei, reiterată la fiecare întâlnire cu cetățenii. Am avut aproape 20-30 de întâlniri, cu câte 50-60 de oameni, în cadrul lor propunând ca – în următorul mandat (n.r. – 2016-2020), pentru a se putea lua hotărâri în cunoștință de cauză, pentru ca cetățenii să le perceapă corect și rapid și pentru a se promova repede la nivelul comunității, precum și pentru a aduna din rândul acesteia anumite doleanțe pe care să le punem grabnic în practică – am propus echipei de campanie un ”Consiliu Local de facto”, nu cel legal, cu 15 membri, ci să-l lărgim pe acesta prin atragerea unor cetățeni din satele, zonele, cartierele acestei comune. Deci, în afara celor 15 consilieri – hotărârile de facto le vor lua 35-40 de cetățeni ai comunei pe principiul – ”mai multe minți luminate, hotărâri mai corecte și mai rapide”. Vă propun ca înaintea ședintelor oficiale ale CL, să se întrunească acest ”consiliu lărgit” și să se discute toate problemele de pe ordinea de zi.

 

Viceprimarul comunei Moara Vlăsiei a fost ales, în continuare, Florin Cucu.