La începutul săptămânii, în prezența președintelui Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a avut loc recepția lucrărilor de modernizare a sistemului rutier pe DJ 301 Pantelimon – Cernica – Tânganu km.0+000 – 13+000.

Din Comisia de recep­ție au mai făcut parte viceprimarul orașului Pantelimon și primarul din Cernica, dar și re­pre­zen­tanți ai executantului, S.C. Tehnologica Radion SRL, proiectantului, S.C. Expert Proiect SRL, Inspectoratului Teritorial în Construcții București-Ilfov și reprezentantul S.C Dinamic Company S.R.L.

Proiectul a beneficiat de o finanțare nerambursabilă, acordată prin Regio – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 2 ”Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, DMI 2.1. ”Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”. Lucrările de modernizare și execuție au fost efectuate de antreprenorul S.C. Tehnologica Radion SRL, valoare investiției ridicându-se la 5,3 milioane de lei. În cadrul contractului au fost efectuate lucrări de amenajare a șanțurilor betonate, podețelor tubulare amplasate la intrările în curți, de montare a tuburilor riflate, semnalizare și marcaje, plantare borne kilometrice, amenajare hotare (borduri prefabricate), amenajare intersecții drumuri laterale, parapeți direcționali.

Marian Petrache, pre­ședintele CJI a subliniat faptul că, “din punct de vedere economic, DJ 301 este un drum important pentru că asigură o parte din traficul rutier dinspre Dunăre spre Capitală. Necesitatea investiţiei a fost fundamentată pe considerente economice, sociale şi ale unei dezvoltări durabile, mai ales a zonelor de Sud şi de Est ale judeţului nostru. Prin modernizarea drumului s-au obținut o îmbunătăţire a traficului între localităţile Pantelimon, Cernica şi Tânganu, creşterea indicatorilor acestuia, acces rapid şi facil în situaţii de urgenţă și o siguranţă mai mare în trafic, în urma îmbunătățirii semnalizării rutiere”. Referindu-se strict la realizarea unor astfel de lucrări, Marian Petrache a dorit să precizeze faptul că a propus premierului Victor Ponta și ministrului Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea ca, pe viitor, și proiectanții să răspundă, fiind ”inadmisibil ca, între licitație și valoarea unui proiect să fie diferență de 50% sau chiar și peste. Primarii sunt obligați apoi să dea cu subsemnatul, de aceea ar trebui ca responsabilitatea să cadă și pe proiectant. Să fie obligat să dea o valoare sub care nu se poate executa proiectul. Nu se poate așa ceva. Mai ales pe bani europeni. Interesul beneficarului e ca lucrarea să fie de calitate și să aibă viață lungă!”, a spus președintele CJI.