Și în comuna Mogoșoaia a început campania de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor! Aici, echipele Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, din subordinea Consiliului Județean Ilfo, au ”pornit pompele” încă de pe 11 aprilie și vor continua, într-o primă fază, până pe 20 aprilie 2020.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr 495


Dezinsecția are loc seara, după ora 19.00, iar insecticidul folosit se numește Cymina Plus, în doză de 50 de mililitri la hectar.

ATENȚIE!

Pentru dezinsecția terestră NU există insecticide care să nu fie toxice. Cymina Plus este iritant pentru oameni și toxic pentru albine. Se recomandă populației să nu stea în raza de acțiune a substanței și, preventiv, să închidă geamurile când se face dezinsecția. Apicultorii
sunt anunțați din timp, astfel încât să țină albinele închise. Mașinile de dezinsecție sunt dotate cu GPS. Locuitorii județului vor putea vedea pe internet, în timp real, unde se află echipajele. Fiecare echipaj iese în teren împreună cu un reprezentant al localității respective, care indică exact zonele de acțiune și alături de un reprezentant al CJI, care supraveghează dezinsecția.
Combaterea țânțarilor se face terestru, fiind vizate femelele, pentru ca acestea să nu ajungă să depună ouă. Dezinsecția avio se face împotriva larvelor.
Pentru eficiență maximă, este nevoie ca dezinsecția să aibă loc simultan în toate regiunile țării.