În  suita lungă şi continuă de manifestări 

În vestitul Târguşor al  Brâncovenilor  – din minunatul parc al Mogoşoaiei – a continuat şi în weekendul trecut suita manifestărilor speciale, dedicate tuturor locuitorilor din comuna istorică şi localităţilor învecinate. Spectacolele se desfăşoară în cadrul celei de-a doua ediţii a Kulturestock, un şir de neîntrerupt de reprezentaţii cultural-artistice, dedicate tuturor vârstelor şi care se va încheia în toamnă, la 15 octombrie.     

De la Ştefana Mireţ, responsabila relaţiilor publice, din cadrul Primăriei Mogoşoaia, am aflat că evenimentul la care am asistat sâmbătă, 5 iulie a pornit de la conceptele de interculturalitate şi diversitate. „Pornind de la aceste idei am continuat să promovăm şi alte culturi ale lumii, într-o formă a înţelegerii lor, prin artă.  Simultan,  vrem să oferim posibilitatea tuturor celor care asistă şi participă interactiv la spectacolele noastre, clipe autentice de relaxare şi bună dispoziţie. Toate, sub o formă de educativ-distractivă,  pentru a-i deprinde să asimileze principiile toleranţei interetnice, nediscrisminării şi bunei înţelegeri între oameni“. 

Copiii, răsfăţaţi  

În prima zi a weekend-ului, sâmbătă, teatrul dedicat lor a reprezentat basmul Cenuşăresei. Puştii de toate vârstele s-a lăsat fermecaţi de naturaleţea interpretării, de costumaţia Zânei, a Prinţului ce-şi căuta o fată de nevastă, a mamei cea rea, nedreaptă şi asupritoare. Bineînţeles că toată asistenţa vârstelor mici s-a lăsat fascinată de Cenuşăreasa cea cuminte şi pantoful ei pierdut. Apoi, au urcat cu toţii pe scenă şi au dansat, cu însufleţire, la nunta ei, 3 zile şi 3 nopţi…

„Toleranţă şi diversitate”

Acest mesaj a fost transmis prin intermediul dansului, cu tema educaţiei împotriva discriminării. Totul a fost transmis prin intermediul ONG pentru tineri „Euroest“. Coregrafia şi mesajele scri­se pe panouri vizibil sugestive au avut un efect de scenă, uşor de  înţeles de spectatori.

O zi latino, plină de dans şi culoare 

În amurgul zilei, trupa de Dansuri Braziliene a „Dans Academy“, condusă de Wilmark – binecunoscuta vedetă a showurilor  de televiziune – au avut un mare succes la public. În plus i-au învăţat, cu răbdare, pe copii, adolescenţi, chiar şi pe câţiva maturi fără trac, mişcările dansurilor braziliene, vestite prin ritm şi culoare: bachata, merengue, salsa şi capoeira. 

A fost o seară mirifică, antrenantă, cu fete frumoase şi spectatori încântaţi.