Pentru cei care locuiesc lângă un ochi de apă, vara este momentul în care trăiesc cel mai mult admirându-i luciul. Doar că, nu toată lumea are acest privilegiu şi, de aceea trebuie creat. Iar Mogoşoaia s-a avântat în această direcţie, după experienţele reuşite ale anilor trecuţi, ale introducerii wakeboardingului. Căci, deşi la Complexul de la Izvorani se practică şi sporturi nautice, acestea aparţin profesioniştilor campioni, iar Mogoşoaia se vrea deschisă pentru marele public.
Kaiac-Canoe, kitesurfing, stand up paddle…
…şi multe alte sporturi care se pot practica pe apă au fost prezentate publicului, timp de 5 zile, în cadrul „Mogoșoaia Water Sports Events 2014, Ediția I, care s-a desfăşurat în faţa şi în împrejurimile Nautic Life, firma de renume deja, din Mogoşoaia, specializată în vânzarea accesoriilor necesare practicării sporturilor nautice. Iar admiratorii – cu mic şi mare – au umplut lacul, unii cunoscători, alţii începători şi temători, dar toţi bucuroşi să petreacă clipe senine pe malul lacului.
Analiza apei? OK!
Ştefana Mireţ, responsabila relaţiilor publice a primăriei Mogoşoaia tocmai se întorcea la mal în caiac aşa că, după un moment de respiro povesteşte: „E gratuit pentru toată lumea în aceste zile, tocmai pentru că ne dorim să scoatem în evidenţă potenţialul nautic enorm pe care îl are Mogoşoaia. Pentru că oamenii sunt doritori şi vor să descopere cu profesioniştii tot ce este sport pe apă, pentru ca apoi să cumpere sau să închirieze, împreună cu cei de la «Bărci în bagaje» care sunt deopotrivă organizatori şi parteneri, ne-am pus de acord asupra acestei expoziţii cu vânzare de echipamente pentru sporturi nautice, dar şi de cursuri gratuite şi teste pe apă. Şi, deja, sunt foarte mulţi locuitori ai comunei care sunt pe lac. De altfel, după cum se vede, Primăria Mogoşoaia a curăţat lacul cu forţe proprii şi, mai mult, am făcut toate analizele necesare. Apa din lacul Mogoşoaia nu are niciun fel de bacterii, este curată şi, din punct de vedere medical, nimeni dintre cei care iau contact direct cu apa nu poate păţi ceva. Ne dorim ca oamenii să descopere noi şi noi variante de petrecere a timpului liber şi, de ce nu?, să meargă, de exemplu, până la Palatul Mogoşoaia pe apă pentru ca apoi, de la orele 18, după ce se încheie ziua pe lac, să se mute în Târguşorul Brâncovenesc, tot cu mic, cu mare”.
Teo, ce talent!
Deşi nu eram cu cei mici după noi, ne-am dus să-l vedem pe Teo, cel atât de iubit de copii. Şi lui Teo îi place teribil să adune copiii în jurul scenei, care ori îl privesc fascinaţi şi foarte cuminţi, ori sar în sus de bucurie că au ghicit răspunsurile la întrebările lui. Şi la fiecare sfârşit de săptămână sunt de toate în Parcul Mogoşoaia: şi teatru pentru copii, şi muzică pentru cei mari, şi o alee superbă până la Palat, plină acum de ghivece cu petunii şi ronduri de trandafiri superbi pe care nu-i rupe nimeni şi irişi şi şezlonguri şi câte şi mai câte, plăcute şi multe gratuite, pentru ca Mogoşoaia să rescrie drumul turistului de weekend şi să-l aducă de la Bucureşti către Mogoşoaia.