Aflată la Cluj-Napoca, Monica Macovei, fost candidat în cadrul alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie, a făcut un apel la adresa alegătorilor încă nehotărâți să iasă la vot, în turul al doilea de scrutin al alegerilor pentru Cotroceni, din 16 noiembrie. Ea a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că Ponta nu trebuie să câștige funcția de președinte. 

Conform spuselor sale, dacă Victor Ponta va câștiga alegerile, în România se va instaura mafia absolută, dictatura ma­­­fiei”. Ea a mai subliniat faptul că, dacă nehotărâţii stau acasă, voturile lor se vor duce la cine nu vor ei să iasă preşedinte.

„Mă adresez nehotărâţilor să iasă la vot şi să se gândească că, dacă până acum preşedintele hoţilor sau preşedintele care uneşte hoţii, dacă până acum Ponta şi hoţii lui au furat pădurile, banii publici, au poluat ţara cu mafiotisme, ce s-ar întâmpla dacă ar câştiga şi fotoliul de la Cotroceni şi ar avea puterea absolută şi ar fi mafia absolută, dictatura mafiei în România? Gândiţi-vă cum ar arăta România, ieşiţi la vot, dacă staţi acasă votul vostru se duce la cine nu vreţi să iasă preşedinte. Gândiţi-vă cum va arăta România mafiotizată de Ponta şi hoţii lui, într-o dictatură a mafiei, dacă Ponta ajunge la Cotroceni. Suntem la cotitura dintre un stat mafiotizat total, sau mai avem o şansă”, a spus Macovei. Potrivit eurodeputatului Monica Macovei, „marioneta Ponta este alături de aliaţii săi, bufonul Vadim, de domnu’ Dan, şi de Tăriceanu, care este pesedistul vopsit în galben”.

Cu o zi înainte, Monica Macovei anunțase, pe Facebook, că îl va vota pe Klaus Iohannis, în turul al doilea al prezidenţialelor, arătând că marele pericol pentru România, în acest moment, este Victor Ponta. „Mă bucur că domnul Iohannis a declarat că acceptă Acordul pentru salvarea statului de drept şi a democraţiei în România, pe care i l-am propus ieri. Aştept cu interes şi semnătura domnului Iohannis pe cele 10 principii şi proiecte pe care oamenii, prin votul lor, mi le-au cerut să le promovez şi să le susţin”, a scris Macovei pe pagina oficială de Facebook. Ea a continuat mesajul de pe rețeaua de socializare: „Eu îl voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru România, în acest moment, este Victor Ponta”.