E limpede un lucru: pentru copiii din Buftea, succesul miracolului  iernii e asigurat. Chiar dacă, până acum, anotimpul a uitat de aprovizionarea cu zăpadă și gheață – obligatorii. Păi ce ne facem, dragilor? Nici cu sanie, nici cu patine? Unde să aterizeze renii lui Moș Crăciun, cu sacii lui fermecați,  plini de daruri? Pe asfalt? Sau pe iarba tuflită din parc? 

Soluția primarului Gheor­ghe Pistol și a Consiliului Local a rezolvat treaba asta, atât de importantă. A adus gheața pe patinoarul, din Piața Mihai Eminescu, din fața primăriei. 

Adică, acum, chiar în zilele astea, aproape 1.000 de metri pătrați de luciu în­ghețat stau la dispoziția oricărui puști sau adolescent, posesor de ghete cu patine. Rămân de rezolvat numai problemele alunecării împătimite și virajelor pline de vitejie sau talent. Dacă nu e cazul, acolo unde nu sunt asemenea calități, ori rutină, rămân la dispoziție plonjările pe burtă, pe coate, în orice poziție de avarie.

A fost rezolvată și problema prezenței Moșului, într-un decor hibernal, alături de partenerii săi nelipsiți: oamenii de zăpadă, renul de serviciu și, mai ales, sacii cu darurile așteptate, visate de copii și căpătate în fiecare an.

Cert este că poeziile spuse Moșului la microfonul stației de amplificare a patinoarului – monitorizată de Adrian Frangu – i-au încălzit inima. Iar împreună cu el, primarul orașului Otopeni a împărțit celor mici cadouri, dulciuri, podoabe pentru pomul de iarnă. 

De la Gheorghe Pistol, am aflat că toți cei peste 2.000 de copii ai orașului au primit darurile lui Moș Crăciun, l-au văzut aievea și au făcut fotografii, mărturii pentru viitor.  Cele patru școli generale și șase grădinițe din Buftea au deja documentele, care atestă prezența fermecată a Moșului, printre co­piii orașului.

„Asta e datoria noastră, asumată – de a-i iubi, respecta și chiar răsfăța. Munca lor școlară, per­formanțele obținute,  me­rită toate eforturile și prețuirea. Iar tuturor locuitorilor orașului nostru, le urez liniște sufletească, răbdare și pa­ce în suflet! Sărbători fericite!“